Højsommervarmen slipper os i løbet af weekenden

Det varme septembervejr lakker mod enden. Fra søndag kan vi kun med hiv og sving nå op på 20 grader, spår DMI.

I løbet af weekenden slipper højsommervarmen sit tag i Danmark, og køligere luft siver ned fra Finland og medbringer mere "normalt" vejr for september, lyder det fra DMI. Scanpix/Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alting har en ende. Således også septembers højsommervarme.

Efter knap to uger med sjældent høje temperaturer for september - herunder den varmeste septemberdag siden 1947 - må vi indstille os på, at der er mere normalt vejr for årstiden på vej.

Det fortæller vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, Thyge Rasmussen.

- Men inden da kan enkelte heldige jyder nå en allersidste sommerdag, siger han.

- I Sydvestjylland fredag kan man således med lidt held nå op på 25 grader. Men ellers bliver det et par grader køligere, end det har været de foregående dage, nemlig omkring 20-23 grader, siger han.

Lørdag ser det også ud til, at vi får et pænt og tørt solskinsvejr. Men igen er det køligere luft, der siver ind til os fra nordøst, hvilket betyder, at vi må nøjes med mellem 17 og 22 grader.

- Søndagen står på lidt af det samme. Der er gode chancer for solskin, men der kan også dukke nogle enkelte byger op. Igen bliver det et par grader køligere, så vi kun med hiv og sving kan nå op på de 20 grader, siger Thyge Rasmussen.

- I store træk bliver det pænt vejr i weekenden, men vi får ikke højsommervarme, som vi har oplevet i begyndelsen af ugen, tilføjer han.

Det exceptionelt varme septembervejr skyldes ifølge vagtchefen, at der har været meget varmt i Syd- og Mellemeuropa.

- Det er den luft dernede fra, som har strømmet op over os de seneste 14 dage, fortæller Thyge Rasmussen.

- Men nu sker der så det, at vinden drejer om fra det sydøstlige hjørne til det nordøstlige hjørne. Det får noget køligere luft til at sive ned til os fra Finland og de egne deroppe.

/ritzau/