Højesteret støtter jetsetkvinde

Landets øverste domstol stadfæster landsretsdom om at holde navn hemmeligt på narkodømt jetset-kvinde.

Foto: Niels Ahlmann Olsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er stadig forbudt at udbrede navnet på en narkodømt jetset-kvinde. Det har Højesteret afgjort i en kendelse afsagt onsdag i sagen om navneforbud mod kvinden.

Navneforbuddet blev nedlagt af Københavns Byret i juli i fjor, da kvinden blev fremstillet i grundlovsforhør sigtet for besiddelse af 140 gram kokain med henblik på videreoverdragelse.

På det tidspunkt havde hendes navn været offentliggjort i en halv times tid på flere internetmedier. Ekstra Bladet valgte derfor at kræve navneforbuddet ophævet, men avisen fik en kurv i landsretten og nu også i Højesteret.

En stor del af den danske befolkning ved udmærket, hvem den 40-årige kvinde er. Det har afstemninger på nettet afsløret. Jetset-kvinden fortalte også selv under retssagen for nylig, at en kvinde havde spyttet efter hende ved frisøren.

Navneforbud kan nedlægges i straffesager, når retten vurderer, at den pågældende vil blive krænket unødigt ved at få sit navn nævnt. Normalt ophæves navneforbuddet, når der falder dom i en sag.

Kvinden blev i sidste måned idømt en bøde på 20.000 kroner for besiddelse af seks gram kokain. Tiltalen lød på besiddelse af 170 gram - 30 gram mere end den oprindelige sigtelse - med henblik på videreoverdragelse. Men navnet er stadig hemmeligt.

Retten bestemte nemlig, at navneforbuddet skal gælde, indtil dommen er endelig.

Fristen for at anke dommen udløber torsdag. Hverken kvindens forsvarer, Jørgen Lange, eller sagens anklager, Thomas Brædder, har villet oplyse, om de har tænkt sig at anke sagen.

Hvis sagen ikke bliver anket, vil det torsdag være lovligt at offentliggøre kvindens navn.

/ritzau/