Højesteret stadfæster dom til Jon Patorras drabsmand

En ung gerningsmand er mandag ved Højesteret blevet idømt otte års fængsel for et knivdrab foran et pizzeria i 2012.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den dengang 16-årige gerningsmand, der stak 21-årige Jon Patorra ihjel i Vanløse i september 2012, har mandag fået stadfæstet sin dom på otte års fængsel ved Højesteret.

Folketinget ændrede i 2010 loven, som indtil da gik ud på, at en ung person højst kunne idømmes otte år for drab, og mandagens dom er den første af sin slags efter ændringen af straffeloven.

I lovændringen står det, at domstolene ikke bør være afskåret fra give en straf på mere end otte års fængsel i »de allergroveste tilfælde«, men det har de fem dommere ved Højesteret altså ikke vurderet var tilfældet i denne sag.

Forsvareren for den dømte, advokat Kåre Pihlmann, havde bedt om en lavere straf end otte års fængsel, mens Rigsadvokaten derimod argumenterede for, at Højesteret skulle forhøje straffen, men dommen fra Østre Landsret blev altså stadfæstet, mens gerningsmanden blev idømt til at betale sagsomkostningerne.

Jon Patorra blev stukket ned en dag i september 2012, da gerningsmanden stak ham i brystet med en stor kokkekniv under et klammeri foran et pizzeria på Jydeholmen, mens flere skolebørn, der havde frokostpause så på.

Gerningsmanden er også fundet skyldig i vold, hærværk, afpresning, flugt fra en institution og andre forhold.