Højesteret ser på journalistsag

Journalist med kniv i lufthavnen kommer for Højesteret. Derfor udsatte Østre Landsret onsdag sagen mod to andre journalister, som begik dokumentfalsk.

Om og hvordan en journalist skal straffes, fordi han gik rundt med en kniv i Københavns Lufthavn, er så principielt et spørgsmål, at Højesteret får det sidste ord.

Både Københavns Byret og Østre Landsret mente, at journalisten fra avisen Urban skulle have en takstmæssig bøde på 3000 kroner for overtrædelse af våbenloven, men hans forsvarer har fået adgang til at komme helt til tops i retssystemet.

Journalisten, der forsvares af advokat Tyge Trier, ønskede at dokumentere den manglende sikkerhedskontrol i lufthavnen, da han fjernede en kniv fra en restaurant og tog den med ud til gaten. Her ville han uden problemer kunne tage kniven med om bord i et fly.

Sagen er så principiel, at Østre Landsret onsdag udsatte en ellers planlagt retssag mod to journalister fra Ekstra Bladet, indtil afgørelsen i knivsagen falder i december. Ekstra Bladets journalister brugte falsk navn for at afsløre myndighedernes sjusk ved udstedelse af pas og kørekort.

/ritzau/