Højesteret: Politi må beslaglægge materiale fra Aller

Politiet er i sin gode ret til at beslaglægge materiale fra ansatte hos Aller Media i Se og Hør-sagen, fastslår Højesteret, der dermed afviser Allers ønske om at tage hensyn til kildebeskyttelsen.

Foto: Kasper Palsnov

Det var i overensstemmelse med loven, da politiet tidligere på året beslaglagde computerudstyr og mobiltelefoner fra nuværende og tidligere ansatte hos Aller Media i forbindelse med Se og Hør-sagen.

Det har Højesteret fastslået i en kendelse torsdag. Dommen fastslår samtidig, at politiet må granske materialet igennem, men at det skal være en dommer, der gennemlæser tingene først og vurderer, hvorvidt det har relevans for sagen.

Aller Media har ellers anfægtet beslaglæggelsen og muligheden for at læse materialet igennem med henvisning til kildebeskyttelsen.

Men hensynet til den beskyttelse må vige, fastslår Højesteret.

»Efter de konkrete omstændigheder i sagen, herunder karakteren af de strafbare forhold og beslaglæggelsernes betydning for muligheden for opklaringen af disse forhold samt den manglende samfundsmæssige betydning af oplysningerne om de kendte personers privatliv, fastslog Højesteret, at hensynet til kildebeskyttelse måtte vige for hensynet til opklaring af de strafbare forhold,« skriver Højesteret på sin hjemmeside.

Politiet har ønsket fuld adgang til materialet for at kunne opklare sagen om Se og Hørs brug af »tys-tys-kilden« - en ansat hos Nets, som sladderbladet brugte til at overvåge kendte og kongelige. Politiet vil desuden også bruge den fulde adgang til at opklare eventuelle sager, hvor personer i tavshedsbelagte job har solgt oplysninger til Se og Hør.