Højeste andel positive coronatest i flere uger

Der er registreret færre nye coronatilfælde søndag end de foregående dage, men andelen af positive ligger på det højeste niveau i godt tre uger.

 
Få overblikket over seneste nyt om situationen med coronavirus i Danmark her. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Sarah Sander, Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Andelen af positive coronatest ligger på 1,82 procent. Det viser tal fra Statens Serum Institut søndag.

Der er tale om det højeste niveau siden 5. november – i altså mere end tre uger.

Ifølge søndagens tal er der gennemført 54.691 prøver, hvoraf 998 var positive. Antallet af positive er det laveste i denne uge, men der er altså fundet flere positive end i de seneste uger.

Antallet af prøver ligger kunstigt lavt søndag, fordi perioden dækker mindre end ét døgn. Normalt dækker de daglige smittetal 24 timer, men undtagelsesvist dækkede tallene lørdag mere end et døgn, mens det omvendte altså er tilfældet søndag.

Ifølge Christian Wamberg, der er overlæge på intensivafdelingen på Bispebjerg Hospital i København, peger dagens tal i retning af, at der et højt, men stabilt smitteniveau i Danmark.

»Vi er i en status quo-situation, hvor vi har stort set det samme antal smittede hver dag, men et svagt antal stigende patienter på hospitalerne og på intensiv. Hvis den trend fortsætter, vil vi få mere travlt på hospitalerne,« siger han ifølge Ritzau.

Det gælder flere af landets sygehuse, at man begynder at mærke presset fra coronapatienterne.

Aarhus Universitetshospital meddelte lørdag, at man overvejer at aflyse eller udskyde ikke-hastende operationer, hvis december byder på en stigning i antallet af indlagte patienter.

256 personer er indlagt med covid-19 på landets sygehuse ifølge søndagens tal fra Statens Serum Institut.