Høj sol og is på tagene giver livsfarlig kombination

Foto: . Pas på falende istapper. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Københavns Politi har i løbet af lørdag formiddag fået en række anmeldelser fra borgere, fordi istapper begynder at falde ned på fortovene. Det har fået politiet til at sende en advarsel ud på Twitter.

»Det kan altid være livsfarligt at få noget i hovedet, så vi opfordrer folk til at kigge op,« siger vagthavende hos Københavns Politi, Henrik Svejstrup.

Politiet har dog ikke fået nogen anmeldelser om, at nogen skulle være blevet ramt af de sylespidse isklumper. Alligevel minder han om, at husejere har et ansvar for, at istapperne bliver slået ned, så de ikke risikerer at falde ned i hovedet på tilfældigt forbipasserende folk.

»Hvis man bor i en lejelejlighed, så er det som regel viceværten, der har ansvaret for at istapperne bliver fjernet, ligesom de skal sørge for at skovle fortovene, når det har sneet. Og det er vigtigt, at det bliver gjort,« understreger Henrik Svejstrup.

Det er vigtigt at være opmærksom på istapper, når vejret er som i øjeblikket, hvor det har sneet for nylig og temperaturerne ligger lige omkring frysepunktet i dagstimerne. Det er nemlig på grund af de lidt varmere temperaturer, at istapperne opstår, når sneen smelter på tagene. Hvis solen så står lige ind på taget, så kan det godt blive så varmt, at istapperne knækker af, falder ned på gaderne og skaber de farlige situationer.