Høj risiko for solskoldning de næste fem dage

UV-strålingen fra solen vil de næste fem dage være tæt på det højeste, den kan blive i Danmark. DMI og Kræftens Bekæmpelse advarer mod solskoldning.

Sommer, sol og strand ved Den Permanente i Risskov ved Aarhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I de næste fem dage vil UV-strålingen være så stærk, at man bør være forsigtig med, hvor meget man opholder sig i solen.

Sådan lyder advarslen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) ifølge Jyllands-Posten.

Og advarslen skal tages alvorligt, for lige nu er strålingen tæt på det kraftigste, den overhovedet kan blive i Danmark. Samtidig har de kolde forårsmåneder ført til, at hovedparten af danskerne stort set ikke har fået sol i år, og derfor er de blege og i endnu større fare for at blive skoldet af solen end på en normal sommerdag.

»De næste fem dage vil UV-strålingen fra solen være tæt på det højeste, vi kan få i Danmark, og derfor tilrådes man at opholde sig højst en halv time i solen midt på dagen,« forklarer seniorforsker Paul Eriksen fra DMI.

Projektchef Peter Dalum fra Kræftens Bekæmpelse er ikke i tvivl om, at advarslerne skal tages alvorligt. Han frygter, at rigtig mange vil blive solskoldede i de kommende dage, og jo flere gange, man bliver skoldet, og jo værre det er, des større er risikoen for at få hudkræft, påpeger han.

Man får ikke nødvendigvis hudkræft af at blive solskoldet, men risikoen stiger for hver gang, man bliver det, skriver Jyllands-Posten.