Høj oktan ødelæggelse

På Dyrskuepladsen kan efterårsferien blive sluttet af med maner, når et bilgalt tysk familieforetagende i dag og i morgen drister sig gennem vovede biltricks og drengerøvsdrømme.

Monstertruckens udstødningsrør er 15 centimeter i diameter og dækkene er 1,5 til 2 meter høje. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Sæderup

Det lyder, som om helvede åbner sig op, når Iron Horses motor spinder: »Wruuuuuumm.« Udstødningsrøret er 15 centimeter i diameter, dækkene 1,5 til 2 meter høje. Og når der gasses op, stopper fuglene med at fløjte. Med god grund. For imens bilen, der mere minder om en tank, med stigende hastighed jorder hen over fliserne, kan man kun alt for godt forestille sig, hvad der vil ske, når den rammer, og fortsætter henover de to biler, den har sat sig som sit mål. Fertig arbeit, kaput gegangen - eller hvad man nu siger, når man som The Lemoine Team kommer fra Tyskland.

I dag og i morgen har de slået sig ned på Dyrskuepladsen ved Roskilde, hvor de laver opvisning i, hvad deres helvedesmaskiner af nogle biler kan præstere.

Berlingske Tidende besøgte de omrejsende bilpsykopater fredag eftermiddag, og fik et indblik i livet on the road. Et liv, hvor man kører bil og motorcykel, før man kommer i puberteten, og hvor høj oktan masseødelæggelse er det arbejde, man ernærer sig ved.

25-årige Simon Lemoine er fjerde generation i familieforetagendet, og elsker den spænding, der følger med hans job.

»Jeg lærte at lave tricks på motorcykler, da jeg var 11, og da jeg fyldte 13, kørte jeg bil på kun to hjul. Så jeg har fået benzin ind med modermælken,« siger han og inviterer undertegnede med i en tur på kun to hjul.

Først på to hjul op af rampen, mens de andre to er på jorden. Og så, når rampen stopper, så bare fortsætte ufortrødent. Det betyder, at hvis man kigger ud af vinduet til den ene side er der max en halv meter ned til jorden. Mens der modsat, hvis man kigger ud af vinduet til den anden side, er rigtig langt op til solen på efterårshimlen.

Det er blot et af de tricks, der udgør det show, som familien Lemoine hvert år turnerer Europa rundt med. De holder fri om vinteren, men ellers er de altid på farten, og i år har de besøgt 11 lande med deres fire campingvogne, fem lastbiler og et stort antal showbiler og tankvogne a la Iron Horse.

Og det er hyggeligt, men ikke helt ufarligt.

Det måtte Simon Lemoines fire måneder gamle bokser, Catch, erfare, da den stakkels hunds ben blev kørt over for tre uger siden. Sådan noget sker, når man flytter en bil, der ikke kan køre, ved først at smadre ind i den med en anden bil forfra, og derefter finjustere placeringen med venlige, men bestemte puf med en ramponeret kofanger.

»Vi elsker biler, men vi elsker lige så meget at smadre biler,« griner Simon Lemoine.

Da interviewet er færdigt insisterer han på at køre os de 400 meter hen til parkeringspladsen.

»Der er langt at gå.«

Sådan tænker man åbenbart, når man er vokset op i et omrejsende bilcirkus. Eller også er det bare fordi, han lige ville vise sin afskedssalut.

For da vi er trådt ud af bilen, gasser han op, og laver det man i de kredse, vist kalder »den vildeste koger« og slingrer hen af vejen med tyk røg fra dækkene. Auf Wiedersehen.