Hjertelæge tiltales for at stjæle kunst og købe design for forskningsmidler

Københavns Politi har rejst tiltale mod en tidligere hjertelæge på Rigshospitalet, fordi han angiveligt har misbrugt forskningsmidler til private formål.

Arkivfoto. Hjertelæge tiltales for at stjæle kunst og købe design for forskningsmidler Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

En tidligere fremtrædende hjertelæge på Rigshospitalet er angiveligt skyldig i tyveri af kunst og i at have købt lamper til sig selv for forskningsmidler. Han bør derfor idømmes fængselsstraf.

Det mener Københavns Politi, der netop har rejst tiltale mod hjertelægen, skriver Jyllands-Posten.

Det er ikke første gang, at der er rejst tiltale mod en overlæge, som har misbrugt forskningsmidler til private formål eller hvor kontrollen med midlerne har været mangelfuld.

Hjertelægen er tiltalt i tre forhold til et samlet beløb på 27.000 kroner, som ifølge politiet er alvorligt nok til, at han skal idømmes fængselsstraf.

»Udgangspunktet i den slags sager er en frihedsstraf, og det er også vores påstand i denne sag. Tyveri fra en arbejdsgiver ser man på med alvor, og det takseres typisk med frihedsstraf,« siger anklager Anette Gramstrup fra Københavns Politis advokat for økonomisk kriminalitet til Jyllands-Posten.

Ifølge Jyllands-Posten nægter hjertelægen sig skyldig. Han arbejder på nuværende tidspunkt på et provinshospital og er beskyttet af navneforbud.