Hjerneforsker går efter anklage om fusk

Den kendte hjerneforsker Milena Penkowa har efter aftale med Københavns Universitet valgt at opsige sin stilling. Det sker efter beskyldninger om fusk.

Foto: Colourbox / Kaare Smith

Hjerneforskeren Milena Penkowa har længe kæmpet med advokatbistand mod beskyldninger om fusk med forskningsresultater. Men nu er det slut. Efter aftale med Københavns Universitet har Milena Penkowa valgt at stoppe på universitetet, hvor hun har haft ry af stjerneforsker.

- Milena Penkowa er ikke blevet opsagt af Københavns Universitet, men har valgt at fretræde sin stilling af egen vilje, hedder det i en fælles pressemeddelelse, som er udsendt af Milena Penkowas advokat, Peter Skau-Andersen. Opsigelsen kommer efter, at Københavns Universitet ifølge flere kilder har været tæt på at fyre Milena Penkowa.

Senest er den kendte forsker blevet beskyldt for at have brugt to til tre millioner kroner af en stor forskningsbevilling på private ting som advokatregninger, tøj og middage. Det fik hendes fakultet til at indkalde alle 350 medarbejdere til et møde, hvor det var ventet, at man ville offentliggøre en fyring af Milena Penkowa. Nu håber begge parter, at opsigelsen vil skabe ro.

- Dette sker for at skabe ro om de verserende sager og for ikke at belaste Københavns Universitet, de tilknyttede fonde og projekter eller Milena Penkowas person yderligere, hedder det i pressemeddelelsen. /ritzau/