Hjemvendt duo vinder Melodi Grand Prix

Duoen Chanée & N'evergreen vinder Dansk Melodi Grand Prix med sangen "In A Moment Like This". De skal nu dyste ved Eurovisionens Melodi Grand Prix i Norge.

De store scener i udlandet er allerede hjemmebane for Christina Chanée og Thomas N'evergreen. Og nu får de to chancen igen, efter de lørdag vandt Dansk Melodi Grand Prix med sangen "In A Moment Like This".

Dermed skal de to repræsentere Danmark ved Eurovision Melodi Grand Prix i Norge senere på året.

I finalen var Chanée & N'evergreen oppe imod Bryan Rice og hans sang "Breathing".

Tomas N'evergreen er allerede en stor stjerne i Rusland, hvor han bor til dagligt. Han har tidligere været i finalen i det russiske Melodi Grand Prix med sangen "One More Try", og har også haft et nummer ét hit i Rusland.

Det håber han vil være med til at skovle østeuropæiske stemmer til Danmark, når vinderen af det internationale Melodi Grand Prix skal findes i Oslo. Christina Chanée har også erfaring fra udlandet, hvor hun har turneret med bandet "Kid Creole and the Coconuts". Hun blev valgt til at synge duetten blandt over 50 andre sangerinder.

De to beskriver selv vindersangen som en uptempo ballade, der sender tanker i retning af The Police, Tina Turner og ABBA. Sangen er skrevet af de tre svenske hitmagere Thomas Gustafsson, Erik Bernholm og Henrik "Rockhard".

Siden deltagerne til årets grand prix blev afsløret, var 18-årige Simone Egeriis fra Slagelse ellers bookmakernes favorit. Hun stillede op med sangen "How Will I Know" af makkerparret Jacob Launbjerg og Andreas Mørck. Men semifinalen blev endestationen for den tidligere barnestjerne, der i 2004 vandt talentshowet "Scenen er din".

Konkurrence blev også en skuffelse for pigetrioen Sukkerchock, der blev delt nummer tre sidste år. Sukkerchok røg overraskende ud allerede i første runde.

/ritzau/