Hjemmepleje lukkes øjeblikkeligt

Haandværkerforeningens hjemmepleje i København lukkes øjeblikkeligt, og en hjemsendt teamleder er blevet afskediget. Det sker efter en kritisk redegørelse om forholdene.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ledelsen i den stærkt kritiserede hjemmeplejeenhed i Haandværkerhavens Plejecenter har svigtet i så stor grad, at den sidste del af hjemmeplejen under den selvejende institution bliver lukket med øjeblikkelig virkning.

Derudover er en hjemsendt teamleder blevet afskediget, efter en sønderlemmende kritik for mangelfuld ledelse.

I en redegørelse til Københavns Kommune skriver Haandværkerforeningens Plejehjems bestyrelse, at den ikke har den tilstrækkelige ledelseskraft til at drive daghjemmeplejen videre.

Ledelse svigtede

I forvejen er nathjemmeplejen blevet flyttet til Bispebjerg, efter at TV2 Nyhederne dokumenterede, at nogle hjemmehjælpere brugte arbejdstiden på lange pauser og private gøremål i stedet for at hjælpe de ældre medborgere.

- Det har været vigtigt at få den ansvarlige bestyrelses vurdering af den hidtidige ledelseskraft. Og om eventuelle svigt står til at ændre. Konklusionen er så tydelig, at en nedlæggelse af hjemmeplejen skal ske øjeblikkelig, siger direktør i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Anne Mette Fugleholm.

Haandværkerforeningens Plejehjem er den eneste selvejende institution, der driver hjemmepleje i Københavns Kommune. Allerede inden skandalen med svigt og snyd med hjælpen til de gamle, var det besluttet, at enheden skulle lukkes og overgå til kommunal styring fra 1. september.