Hjemmehjælperes snyd med tid ryster FOA

Det er helt uacceptabelt og udtryk for en kritisabel medarbejderkultur og dårlig ledelse. Det siger FOA om hjemmehjælpere, der snyder ældre for hjælp.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er skidt for de ældre. Fagforbundet FOA retter kritik mod hjemmehjælpere og især ledelsen i sag fra København, hvor foreløbig ni hjemmehjælpere og to ledere er sendt hjem.

Det er sket, fordi TV2 med skjulte optagelser har afsløret, at flere ældre er blevet snydt for op mod halvdelen af den hjemmepleje, de har fået tildelt.

- Selvom nogle af de episoder, der blev optaget, måske kan forklares, så er det samlet set uacceptabelt, at ældre borgere ikke får den hjælp, de er visiteret til, siger formand for FOA Dennis Kristensen i en pressemeddelelse.

- Og udsendelsen efterlader et indtryk af en arbejdsplads, som har udviklet en kritisabel arbejdskultur, der antyder, at arbejdspladsen både har et ledelsesmæssigt problem - samt udviser mangel på respekt for de værdier, som pleje og omsorg til nogle af samfundets svageste, naturligvis skal bygge på, hedder det fra FOA-formanden.

Forbundet organiserer mange hjemmehjælpere og social- og sundhedsassistenter.

Dennis Kristensen peger dog samtidig på, at sagen er ekstra uheldig, fordi langt hovedparten af FOAs medlemmer ifølge ham dagligt leverer høj service i landets kommuner.

FOA-formanden mener, at Københavns Kommune og FOAs lokalafdeling har handlet rigtigt ved at dykke ned i sagen og finde ud, hvad der op og ned.

- Hvis blot noget af det, som udsendelsen viser, er rigtigt, så skal der naturligvis ryddes op, lyder det.

/ritzau/