Hjemmehjælpere ramt af bandekonflikt: Alle skal bære ID-kort og jakker

Hjemmehjælpere fra Den Sociale Hjemmepleje i København skal bære ID-kort og jakker fra kommunen som konsekvens af bandekonflikten.

Mobil politistation bliver sat op på Blågårds Plads på Nørrebro i København den 10. august 2017. Politiet har efter de mange skyderier i den seneste tid sat en mobil politistation op på Nørrebro. Den mobile politistation skal være med til at skabe tryghed og det betyder, at borgere er velkommen til at komme forbi til en snak. Udover at der er indsat en mobil politistation, hvor betjente vil være tilstede, så vil der også gå betjente rundt i det område, hvor den mobile politistation holder parkeret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De ansatte i Den Sociale Hjemmepleje, der yder hjemmehjælp til borgere mellem 18 og 65 år, bliver nu påvirket af den spændte bandekonflikt i Købehavn. Alle hjemmeplejerne skal have tydelige ID-kort og jakker, hvor der står, at de er fra Københavns Kommunes hjemmepleje.

Det skriver Avisen.dk.

Carina Frei er afdelingsleder i Den Sociale Hjemmepleje på Nørrebro, Bispebjerg, Brønshøj og Vanløse, hvor bandekonflikten raser. Hun udtaler:

- Jeg oplever, at mine medarbejdere føler sig meget udsatte. Når mørket faldet på, begynder det hele jo at ulme lidt. Vores nattevagt har følt sig truet, for det er jo ikke rart at komme ud i områder, hvor man lige har læst, at der er blevet skudt, eller hvor der står folk i grupper. Nu begynder vores dagsvagt også at være urolig, siger Carina Frei.

Kriseberedskab er klar

Torsdag aften fløj patronerne igen i København, hvor Brønshøj, Tingbjerg og nordvestkvarteret denne gang stod for skud. Bandekonflikten ulmer, og det har gjort hjemmehjælperne i Københavns Kommune utrygge. Flere uskyldige er blevet ramt af skud under konflikten.

I løbet af de sidste to måneder har der været 23 banderelaterede skudepisoder i København. Det har påvirket den daglige gang hos hjemmeplejen, og der bliver snakket meget om, hvordan de ansatte skal forholde sig til det hele.

Kriseberedskabet er også gjort klart, og ledelsen står til telefonisk rådgivning i døgndrift, ligesom cyklen for flere af plejerne er byttet ud med en bil. Det, håber de, kan give de ansatte en større fornemmelse af sikkerhed.

- Vi har gjort, hvad vi kan for at være på forkant, hvis der skulle ske noget, siger Carina Frei.

Fanget bag afsærring

Tillidsrepræsentant i Vanløse, Brønshøj og Husum hjemmepleje, Lene Tesdorph, kan også mærke utrygheden blandt sine kollegaer.

- Den er begyndt at komme, særligt efter i går med skuddene i Tingbjerg. Vores ansvarshavende sygeplejer blev også lukket inde på grund af politiafspærringerne efter skuddet, siger hun.

Ligesom Den Sociale Hjemmepleje har Lene Tesdorphs adeling derfor taget deres forholdregler for at gøre de ansatte mindre usikre. De kører altid to ud ad gangen og har fået besked på at have radioen kørende, så de kan trække sig, hvis der er noget i gærde, siger Lene Tesdorph.