Hjemmehjælpere anmeldes for bedrageri

Mindst to hjemmehjælpere bliver politianmeldt for bedrageri efter afsløringer om snyd på plejecenter.

Med skjult kamera dokumenterede TV2, at hjemmehjælpere i løbet af deres arbejdstid holdt lange pauser, tog hjem til deres privatadresser og gennemsnitligt kun brugte få minutter på de ældre borgere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Afsløringerne af en række hjemmehjælpere fra Københavns Kommune, der bruger arbejdstiden på private indkøb og timelange pauser, får nu kommunen til at politianmelde mindst to hjemmehjælpere for bedrageri, skriver politiken.dk.

De hjemmehjælpere, som er blevet afsløret af TV2 har været til tjenestelige samtaler med kommunen.

- Det, vi har set med falsk registrering, er helt uanstændigt. Vi vil nu bede politiet om at vurdere, om der kan rejses sager mod de to personer. Hvis disse medarbejdere faktisk lader være med at besøge borgere og derefter aktivt skriver i vores registreringssystem, at de har besøgt borgerne, er det meget alvorligt og ifølge vores jurister sandsynligvis strafbart, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen til politiken.dk.

Borgmesteren vil ikke afvise, at der kommer flere politianmeldelser i sagen. Kommunen har allerede besluttet, at det skal være slut med aftenplejen fra centret.