Hjemmehjælpen er beskåret med seks millioner timer

Siden 2008 er der blevet skåret seks millioner timer hjemmehjælp væk. I samme periode er der kommet flere ældre.

Læs mere
Fold sammen

Hjemmehjælpen er siden 2008 blevet beskåret med seks millioner timer. Det skriver Jyllands-Posten.

I samme periode er der kommet knap 125.000 flere ældre over 67 år.

Besparelserne betyder, at mange ældre får mindre personlig hjælp, får gjort mindre rent og kommer sjældnere i bad, oplyser souschef i Ældre Sagen Jens Højgaard til avisen.

»Tallene taler deres tydelige sprog, for selv om mange har det godt og kan klare sig selv langt op i årene, er den sunde livsstil ikke slået igennem for de ældste,« siger han.

Han fortæller, at de pårørende føler sig presset til at overtage en større og større del af opgaven med at hjælpe de ældre.

Økonomi- og kommunalordfører for Venstre Jacob Jensen (V) kalder det »stærkt beklageligt og urimeligt«, at kommunerne »på grund af stramme økonomiske rammer« har været nødt til at skære ned på hjemmehjælpen.

Borgmester i Odsherred Kommune Thomas Adelskov (S), der er formand for Kommunernes Landsforenings social- og sundhedsudvalg, oplyser til Jyllands-Posten, at det siden finanskrisen har været nødvendigt at prioritere midlerne skarpt, hvilket også har kunnet mærkes på ældreområdet i de fleste kommuner.

Samtidig påpeger han, at der bliver satset mere på rehabilitering, hvor de ældre skal hjælpes til at klare flere opgaver selv.