Hjem blev ransaget fem gange: Borgere kræver 75.000 kroner i erstatning i Emilie-sag

I oktober ransagede politiet en adresse i Korsør fem gange i forbindelse med sagen om forsvundne Emilie Meng.

Emilie Meng. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Korsør. To beboere fra Korsør kræver tilsammen 150.000 kroner i erstatning for fem ransagninger, som politiet har foretaget i forbindelse med sagen om den forsvundne teenager Emilie Meng.

Det oplyser beboernes advokat, Steen Djurtoft, i en pressemeddelelse.

Ud over de 150.000 kroner kræver beboerne yderligere erstatning for udbedring af borede huller samt oprydningsarbejde, rengøring og maling efter en ransagning 23. oktober.

Allerede for tre uger siden meddelte en 67-årig pensionist, der bor på adressen, at han ville søge en betydelig erstatning. Det er den, der nu er sat beløb på.

- Fordi der har været en ekstra psykisk belastning i denne her sag på grund af den massive pressedækning, så vil erstatningskravet være højere end de normale takster, som er på et par tusinde kroner, sagde advokat Steen Djurtoft dengang til BT.

Advokaten oplyser nu, at kravet især skyldes ransagningen 23. oktober, som fik massiv medieomtale.

Politiet oplyste dengang, at man havde fået rettens tilladelse til at ransage på baggrund af "nye oplysninger". Efterfølgende oplyste politiet, at oplysningerne gik på "råb og lyde fra en mulig indespærret person".

Efter at pressen fik aktindsigt i ransagningskendelsen, meddelte politiet, at der ikke var grundlag for at opretholde mistanken mod beboerne på adressen.

Den dengang 17-årige Emilie Meng forsvandt fra Korsør Station natten til 10. juli. Den unge kvinde, som siden er fyldt 18, havde forinden været på bytur med venner i Slagelse.

Mistanken blev rettet mod den mandlige pensionist på grund af aflytninger foretaget af hans naboer i Korsør, der mente, at han var indblandet i sagen. De fortalte politiet, at de havde hørt mistænkelige lyde fra hans hus.

Den 67-årige mands advokat har politianmeldt naboen for aflytningerne.

/ritzau/