Hjælp til julens tandpiner

Tandlæger i (næsten) hele landet står klar til at kurere julens tandpiner.

Tænderne kan komme på hård prøve i juletiden, hvor Karius og Baktus har kronede dage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox

Snart står den på flæskesvær, nødder og søde sager i stor stil. Man behøver dog ikke holde igen med lækkerierne på grund af frygt for tandpine.
”Tiden hen over jul og nytår er en af årets travleste i Tandlægevagten. Sidste år behandlede vi over 1.000 patienter, og i år forventer vi ekstra travlhed, da mange almindelige tandklinikker har lukket de to hverdage mellem jul og nytår," siger tilsynsførende tandlæge Per Guldbæk fra Tandlægevagten i København.

Man kan ikke bestille tid hos Tandlægevagten: "Patienterne må blot møde op, og så skal de nok blive behandlet så hurtigt som muligt. Men de må have forståelse for, at der kan være lang ventetid, inden de kan komme til,” siger Per Guldbæk.

Hjælpen er nær
Hvis tandpinen melder sig i juletiden og man får brug for at benytte en af de tandlæger, der står til rådighed i juledagene, skal man huske det gule sygesikringsbevis.

Derudover skal man være opmærksom på, at behandlingen som regel sker mod kontant betaling, og at priserne er højere end ved en normal tid hos tandlægen.