Hizb-ut Tahrir-talsmand: Sag om socialt bedrageri var en »fejl«

Ifølge Junes Mads Kock Johansen forsøger »indebrændte hadefulde eksistenser« at angribe hans troværdighed.

Hizb-ut Tahrir holdt debatmøde med foregående pressemøde i Nørrebrohallen oven på terrorangrebet i Kbh. I forgrunden Junes Kock - medierepræsentant for Hizb-ut Tahrir Skandinavien og bagved Elias Lamrabet. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Talsmanden for den omstridte islamistiske forening, Hizb-ut Tahrir, kalder tiltalen mod ham om socialt bedrageri i 100.000 kroners-klassen for en »banal sag«.

Berlingske har fået aktindsigt i anklageskriftet mod talsmanden og beskriver tiltalen i dagens avis.

Heraf fremgår det, at Junes Mads Kock Johansen mellem 27. maj 2009 og 30. august 2010 har afgivet »urigtige eller vildledende oplysninger eller fortiet oplysninger« og derved uberettiget fået udbetalt 103.676 kroner i dagpenge.

Det har fået Junes Mads Kock Johansen til i et opslag på Facebook at erkende, at han i en stresset periode lavede »nogle fejl«:

»Det er korrekt, at jeg i en periode mellem 2009 og 2010 havde selvstændig virksomhed og fik udbetalt dagpenge samtidig, men dette er fuldt ud lovligt, så længe man overholder visse krav (hvilket jeg gjorde). Fejlen (som jeg gerne vil påtage mig) opstod, da jeg lukkede én og stiftede en anden virksomhed. I denne stressede periode lavede jeg nogle fejl og overskred bl.a tilsyneladende det samlede antal uger, man kan benytte denne ordning.«

Talsmanden for HIzb-ut Tahrir forklarer også, at han straks aftalte en ordning om tilbagebetaling, da han blev gjort opmærksom på problemet.

»Dog er det åbenbart sådan, at a-kassen (ifølge egne regler) skal politianmelde alle sager over 20.000 kr, så de prøves for retten, og her står vi så,« skriver Mads Junes Kock Johansen på Facebook, hvor han også lader forstå, at han anser Berlingskes artikel om sagen for at være et forsøg på at miskreditere ham.

»Indebrændte hadefulde eksistenser«

Berlingske har de seneste tre dage gentagne gange, men uden held, forsøgt at komme i kontakt med Junes Mads Kock Johansen via telefon, mail, sociale medier, forsvarsadvokat og bekendte for at høre hans side af sagen.

Talsmanden har ikke reageret på avisens henvendelser, men historien om de uberettigede dagpenge kommer ikke bag på ham, skriver han på Facebook:

»Jeg forventede, at nogle medier og andre indebrændte hadefulde eksistenser ville forsøge at bruge en så banal sag som denne til at angibe min troværdighed og dermed Hizb ut Tahrir. Hvis nogle skulle tro, at dette skulle få mig til at dukke hovedet eller sænke min stemme, eller at det på nogen måde skulle skade et så mægtigt parti som Hizb ut Tahrir, så bliver i meget skuffede...«