Hizb ut-Tahrir: Politikerne hykler

Hizb ut-Tahrir kalder det absurd, at organisationen bliver beskyldt for at udsende skjulte opfordringer til væbnet oprør i Danmark.

Invitationen til Hizb-ut-Tahrirs viser et kort over Afghanistan "prydet" af med kister med dansk, svensk og norsk flag. Rigsadvokaten skal nu igen undersøge, om foreningen kan erklæres ulovlig. Fold sammen
Læs mere

Den omstridte organisation Hizb ut-Tahrir tager nu til genmæle og kalder de danske politikere, der kritiserer Hizb ut-Tahrir, for hyklere.

- Hvad angår påstanden om hån mod de danske soldater, så er det netop folketingspolitikerne, der håner de danske soldater, når de kynisk og uden hensyn til egne soldaters liv vælger at tage del i krigen grundet deres neurotiske loyalitet til USA og en forhåbning om at fremme en elites økonomiske interesser. Med krokodilletårer giver disse politikere sig til at simulere forargelse, mens de sender andres børn i døden for at tjene USA’s strategiske interesser!, skriver Hizb ut-Tahrir i pressemeddelelsen

Hizb ut-Tharir har de seneste dages været i politikernes søgelys på grund af en invitation til organisationens debatmøde i Den Sorte Diamant.

Invitationen viser billeder af danske, svenske og norske kister på et kort over Afghanistan og der står bl.a., at debatmødet skal "sætte fokus på pligten til væbnet modstand for muslimerne i Afghanistan og omegn. Vi anser denne modstand som fuldt ud legitim. I den sammenhæng vil myndighedernes forsøg på at kriminalisere eller intimidere enhver krigsmodstander også blive belyst"

Invitationen har fået voldsom kritik fra flere sider, og justitsminister Lars Barfoed (K) har igen bedt Rigsadvokaten undersøge, om det er muligt at opløse den kontroversielle organisation. Men det er få at dække over politikernes egne ugerninger, mener foreningen.

- Den absurde påstand om, at vores budskab rummer en skjult opfordring til væbnet oprør i Danmark, er et desperat forsøg fra politikernes side på at fordreje selve budskabet. Dette forsøg jager en unødvendig skræk i livet på offentligheden og drejer fokus væk fra deres egne ugerninger, så de ufortrødent kan fortsætte deres forbrydelser i Afghanistan, skriver Hizb ut-Tahrir blandt andet i en pressemeddelelse.

Organisationen forklarer i pressemeddelelsen, at den ønsker et åbent debatmøde om krigen i Afghanistan og opfordrer alle interesserede til at tilmelde sig. Mødet foregår i Dronningesalen i Den Sorte Diamant 21. januar - fra klokken 17:30 til 21:30.