Hizb-ut-Tahrir opfordrer muslimer til ikke at tage afstand fra attentat

Den islamistiske organisation Hizb-ut-Tahrir opfordrer muslimer til ikke at tage afstand fra weekendens terrorangreb.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens det strømmer ind med støtte og sympatitilkendegivelser fra hele verden efter weekendens terrorangreb, opfordrer den islamistiske organisation Hizb-ut-Tahrir muslimer til ikke at tage afstand, men i stedet »sætte tingene i den rette kontekst«.

»Set i lyset af alt dette, er det vitalt, at vi som muslimer ikke tager afstand, men tværtimod sætter tingene i den rette kontekst. Det er de danske politikere og medier, der burde tage afstand fra den politik, som har skabt omstændigheder, der fører til had, trusler, voldelige overfald og i yderste konsekvens drab, uanset hvem ofrene måtte være. Vi, som muslimsk fællesskab, må under ingen omstændigheder bukke under for presset og acceptere præmissen om, at Islam er på anklagebænken,« skriver talsmand for Hizb ut-Tahrir i Skandinavien Junes Kock i en pressemeddelelse.

»De vestlige værdier er blandt årsagerne til problemet, og politikerne er udmærket klar over, at deres værdier er under pres. Ikke grundet en voldelig aktion i Indre By, da kugler ikke kan rokke det mindste ved værdier og overbevisninger. Nej, de vestlige værdiers selvmodsigelser og manglende evne til at skabe harmoniske samfund er efterhånden blevet tydelig for mange mennesker, ligesom det er blevet tydeligt, at de vestlige værdier og systemer har forårsaget menneskeheden enorme lidelser og katastrofer - heri ligger deres største krise. Tanker udfordres med tanker, så vi muslimer skal fortsætte med at bære de islamiske tanker og udfordre Vestens falske værdier og umenneskelige politik,« skriver Junes Kock.

Danske politikere og meningsdannere har i øvrigt ingen moralsk autoritet til at udpege hverken muslimer eller islam som voldelig, da de selv har blod på hænderne, mener talsmanden.

»Folketinget har for nylig valgt at afsætte 60,9 millioner kroner til en såkaldt antiradikaliseringsplan, hvor man udstiller islamiske værdier og muslimer som en voldelig trussel, og derfor vil tvangsfodre muslimer med sine vestlige værdier. Det er dog direkte løgn og manipulation at fremstille demokratiet og frihederne som absolutte modsætninger til vold og ufred, når man i nyere tid ikke har set mere død og ødelæggelse end den, der er forårsaget af vestlige tropper i demokratiets og liberalismens navn,« skriver Junes Kock.