Hizb ut-Tahrir håner indsats mod radikalisering: Det er danskerne, der har brug for hjælp

Det er ikke unge muslimer, der har brug for hjælp, men den danske befolkning, skriver den islamiske bevægelse Hizb ut-Tahrir i en pressemeddelelse.

Arkivfoto fra palæstinensiske Hizb ut-Tahrir-støtters protestdemonstration mod Charlie Hebdo. Fold sammen
Læs mere
Foto: MOHAMAD TOROKMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den islamiske bevægelse Hizb ut-Tahrir blæser nu til kamp mod Københavns Kommune og deres forsøg på at forhindre radikalisering af unge danske muslimer, skriver bt.dk.

Det er ikke unge muslimer, der har brug for hjælp, men derimod danskerne, der kunne trænge til en lektion i at finde den korrekte mening med livet.

»Og vi bistår gerne,« skriver de ortodokse islamister i en provokerende pressemeddelelse.

Her håner de den radikale integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R), der står i spidsen for en fire-årig integrationsplan i København, hvor der blandt andet skal nedsættes en ekspertgruppe under ledelse af den svenske terrorekspert Magnus Rantorp.

»Det er helt afgørende, at vi har et stærkt samarbejde med alle dem, der er tæt på de drenge og piger, der er ved at blive radikaliserede. Vi skal også have et endnu tættere samarbejde med de muslimske miljøer, end vi allerede har. De skal hjælpe os med at hjælpe de unge,« har Allerslev blandt andet sagt.

Og det har fået de radikale islamister i Hizb ut-Tahrir op i det røde felt. De mener, at planen i virkeligheden handler om, at splitte det muslimske fællesskab, og at politikerne har sat deres plan i værk, fordi de er bange for islam:

»Dette samarbejde drejer sig jo ikke kun om den påståede sikkerhedstrussel, men i langt højere grad om forsøget på at stoppe en udvikling, hvor flere og flere unge muslimer begynder at forholde sig til islam på en omfattende måde og gør islam til deres suveræne reference og grundlaget for deres identitet. Det er denne afvisning af sekulære og liberale værdier, der skræmmer de danske politikere,« mener medierepræsentant Junes Kock, der håner politikernes plan:

»Vi muslimer har på ingen måde brug for hjælp til at blive trukket ned i en sørgelig vestlig kultur, hvor ungdommen lider under kapitalismens eksistentielle tomrum, der medfører udbredt depression, misbrug, selvskade og endda alarmerende høje selvmordstal. Det er tydeligvis den danske befolkning, der har brug for hjælp til at finde den korrekte mening med livet, og her bistår vi gerne.«

Hizb ut-Tahrir udfordrer direkte de Københavnske politikere, og mener selv, at den radikale islamiske gruppe, der blandt andet går ind for sharia-lov, fordømmer homoseksualitet og afviser demokrati, er stærkere end de demokratisk valgte politikere:

»I politikere kan forsøge at trænge ind i det muslimske fællesskab med manipulation, lokkemidler og trusler, men I vil aldrig have den samme effekt som os. Vi, i Hizb ut Tahrir, vil gøre alle muslimer bevidste om disse planer og deres egentlige mål. Såkaldte eksperter eller ej; jeres planer er dømt til at fejle,« skriver Hizb ut-Tahrir i deres pressemeddelelse.