Hizb ut-Tahrir bekræfter forbindelsen til Egedalsvænge-bestyrelse

Hizb ut-Tahrir bekræfter over for Berlingske at have ydet medierådgivning til bestyrelsen­ i Egedalsvænge i Kokkedal. Forbindelsen bekræfter et byrådsmedlems mistanke.

Organisationen Hizb ut-Tahrir har hjulpet bestyrelsen i den efterhånden meget omtalte beboerforening i Egedalsvænge­ i Kokkedal med at manøvrere i den kraftige medieturbulens. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er en forbindelse mellem bestyrelsen i Egedalsvænge i Kokkedal og den yderligtgående, islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir. Det bekræfter medierepræsentant for Hizb ut-Tahrir, Chadi Freigeh, over for Berlingske.

Han fortæller, at det har fundet sted i forbindelse med juletræssagen sidste år, hvor bestyrelsen kontaktede ham for at få vejledning til, hvordan man kunne få bestyrelsens synspunkter i medierne. Chadi Freigeh kalder det for »ren og skær kommunikationsmæssig rådgivning«

I gårsdagens udgave af Berlingske gjorde bestyrelsens næstformand, Birte Vester­gaard, det klart, at bestyrelsesmedlemmernes politiske overbevisninger ikke spiller nogen rolle for de beslutninger, der bliver truffet i bestyrelsesregi.

Det samme siger medierepræsentanten for Hizb ut-Tahrir nu til Berlingske. Men samtidig bekræfter han, at der har fundet rådgivning sted og dermed også, at der er en forbindelse mellem Egedalsvænge og Hizb ut-Tahrir.

En opgave for professionelle

Byrådsmedlem i Fredensborg Kommune Thomas Bak (V) har svært ved at se logikken, da han hører, at det er medierådgivning, der har fundet sted.

»Hvis man har brug for medierådgivning, så vil jeg ikke umiddelbart antage, at man vælger at gå til Hizb ut-Tahrir. Det svarer lidt til at gå i en grønthandler for at købe sko,« siger Thomas Bak.

»Så kan man henvende sig til professionelle mediebureauer, som har journalister ansat, som ved, hvordan man får pressen i tale,« siger han.

Chadi Freigeh ser imidlertid ikke nogen modsætning i forholdet.

»Det minder om den rådgivning, jeg gav dem i sin tid: At jeg sagtens ville kunne sætte dem i forbindelse med nogle professionelle,« siger Chadi Freigeh, som i øvrigt mener, at den slags rådgivning er nødvendig, fordi mediers dækning og politikeres udtalelser er skyld i en ubegrundet frygt for muslimer.

»Alene det, at Chadi Freigeh bekræfter, at der har været tale om vejledning, styrker min mistanke om, at bestyrelsen i Egedalsvænge er inficeret af Hizb ut-Tahrir,« siger Thomas Bak.