Historisk stille sommer for livredderne

Badesæsonen har budt på rekord få livreddende aktioner i år, viser nyeste tal fra TrygFonden Kystlivredning.

TrygFonden Kystlivredning melder om rekord få livreddende aktioner denne sommer. Livredderne gennemførte i alt 44.676 indsatser, hvilket er 15.934 færre indsatser sammenlignet med sidste år. Arkivfoto. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter otte uger på de danske strande lukkede livredderne i lørdags de rød-hvide livreddertårne ned for sidste gang i år. TrygFonden Kystlivredning takkede nemlig af for endnu en badesæson.

En sæson, som har budt på meget få rigtige badedage. Og det er noget, man hos TrygFonden Kystlivredning har kunne mærke.

- Vi har haft rekord få livreddende aktioner i år, og det skyldes selvfølgelig, at der har været færre badegæster på grund af vejret, siger René Højer som er programchef med ansvar for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden Kystlivredning og fortsætter:

- De foreløbige tal for 2016 viser, at livredderne gennemførte 44.676 indsatser, hvoraf 13 betegnes som aktioner, hvor personer har været i livsfare til sammenligning med 27 aktioner sidste år, siger han.

De 13 episoder omfatter blandt andet badegæster, der er blevet fanget i revlehuller, personer som har fået et ildebefindende, samt børn, der bader uden opsyn af deres forældre og pludselig kommer i vanskeligheder.

Livredderne gennemførte i år 15.934 færre indsatser sammenholdt med sidste års sæson.

Ifølge Anders Myrhøj som er chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning, peger de lave tal også på, at livreddernes indsats ved de danske strande og havnebade er afgørende for forebyggelsen af ulykker.

Noget, som programchefen, Rene Højer er enig i.

- Vi håber, at vores oplysende arbejde gennem de sidste mange år har givet danskerne en bevidsthed om badesikkerhed. En af livreddernes vigtigste opgaver er netop at oplyse badegæsterne om, hvordan de passer på sig selv og hinanden i vandet, og det har der været ekstra god tid til i år, fastslår han.

Havnebadene ved Fisketorvet, Sluseholmen og Islands Brygge i København er stadig åbne, og her er livredderne på plads frem til den 30. september.

/ritzau/