Historisk nazi-vogn sættes til salg under klassisk billøb

Har du millionerne siddende løst i lommen, kan du blive indehaver af en historisk Mercedes, der formentlig har tilhørt en af verdens mest forhadte nazister, Reinhard Heydrich

Læs mere
Fold sammen

Drømmer du om at mærke historiens skræmmende vingesus, hver gang du drejer nøglen og bakker bilen ud af indkørslen, så læs med her.

Især hvis du også har en velpolstret tegnebog og kløe i spenderbuksen.

I forbindelse med Classic Race Aarhus sættes en helt særlig Mercedes Benz 320 Cabriolet B-model fra 1938 nemlig på auktion. Det skriver stiften.dk.

Bilen har efter alt at dømme tilhørt den forhadte nazist Reinhard Heydrich, der i 1942 blev udsat for et attentat-forsøg i en forstad til Prag, netop mens han kørte i den Mercedes, der nu sættes til salg.

Bilens nuværende ejer, Lauritz Lauritzen, fandt den historiske Mercedes i et sammenbrast træskur på en ejendom i Vestsjælland i 1980. Han fik bilen trukket fri med en traktor og købte derefter, hvad der bedst kan betegnes som det sørgelige vrag.

Herefter startede et større reparations- og detektivarbejde, der har varet i 25 år, skriver stiften.dk.

»Jeg har lavet biler siden 1956, og jeg har ikke mødt andre biler, der kører så godt som denne her«, fortæller Lauritz Lauritzen, der nu er klar til at skille sig af med klenodiet.

Hos Classic Race Aarhus forventer man, at Heydrichs gamle Mercedes bliver det helt store trækplaster ved auktionen for liebhaverbiler, der gennemføres 25. maj i samarbejde med BCA Bilauktion.

Et forsigtigt bud på en salgspris lyder på et sted mellem 2,7 og 3,5 millioner kroner.

»Det er absolut noget, der vil vække opmærksomhed ude omkring i Europa«, siger pressechef for Classic race Aarhus, Frederik Roland.