Historisk få ledige akademikere

Ledigheden blandt akademikere er lavere end nogen sinde. På bare et år er den faldet med 22 procent. AC tror på, at tendensen holder ved.

I årevis har politikere og eksperter gentaget mantraet om, at virksomhederne kommer til at mangle højtuddannet arbejdskraft. Nu ser det ud til, at efterspørgslen omsider er slået igennem på antallet af arbejdsløse akademikere.

På bare et år er ledigheden for akademikere faldet med 22 procent, og den samlede ledighed er nu nede på 3,6 procent. Det laveste, der hidtil er målt.

- Det er utroligt glædeligt, at riften om den højtuddannede arbejdskraft, som vi har hørt om i mange år, nu endelig viser sig i ledighedskøen. Jeg tør ikke love lav ledighed for akademikere i al fremtid, men jeg tror, der er tale om en blivende tendens, siger Sine Sunesen, der er formand Akademikernes Centralorganisation (AC).

For knap tre år siden var der i gennemsnit 13.000 ledige akademikere, i dag er tallet faldet til 7700. Og ledigheden blandt akademikerne ligger nu under ledighedsniveauet i resten af befolkningen, der er på fire procent.

/ritzau/