Historisk dom til ung voldtægtsmand

En blot 18-årig mand skal spærres inde på ubestemt tid for voldtægt og forsøg på at dræbe sin mors veninde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ung mand på kun 18 år er tilsyneladende så farlig, at han skal spærres inde på ubestemt tid.

Den unge dansk-sudaner Lual Yai Fayin Lual er idømt forvaring, som er en tidsubestemt straf for særligt farlige kriminelle. Straffen bruges kun yderst sjældent overfor unge mennesker, og den 18-årige er formentlig den yngste nogensinde, der får straffen.

Dommen fik han tirsdag ved Københavns Byret, hvor han er dømt for at have voldtaget en 14-årig pige og for at forsøge at kvæle og voldtage sin mors 30-årige veninde.

Han har hele tiden bedyret sin uskyld.

Under retssagen kom det frem, at Lual Lual som blot 10-årig var mistænkt for at forsøge at voldtage en seks-årig pige, ligesom han ofte befamlede mindreårige piger. Kvindelige lærere og elever var bange for ham.

Ifølge en indberetning fra en institution, han har boet på, har han ingen empati med andre. Han er narcissistisk og sexfikseret, og man frygtede, at han en dag for alvor ville forgribe sig på nogen.

Den frygt blev ifølge anklageskriftet til virkelighed den 5. august 2009. Omkring klokken 22 havde han i sit hjem i Holbæk besøg af en 14-årig pige, som han endte med at voldtage.

Efter voldtægten filmede han pigen med sin mobil, mens han tvang hende til at love ikke at sige noget til sine forældre.

- Jeg har ikke voldtaget dig, vel, sagde han på optagelsen.

- Nej, svarede hun tøvende.

- Og vi er enige om, at det var frivilligt?

- Ja.

- Godt, sagde han tilfreds.

Optagelsen skulle ifølge den dømte dokumentere, at han ikke havde gjort noget forkert.

Men den dengang 17-årige dreng blev anholdt og varetægtsfængslet for voldtægten. Og den 24. februar sidste år fik han så besøg af morens 30-årige veninde på en lukket ungdomsinstitution.

Ifølge anklageskriftet tog Lual Lual under besøget kvælertag på kvinden, indtil hun mistede bevidstheden og forsøgte derefter at voldtage hende. Kvinden fik imidlertid sin bevidsthed igen og klemte til i den 18-åriges kønsdele, så voldtægten blev afværget.

- Det var hende, der ville. Pludselig rejste hun sig op og tog sit tøj af. Hun angreb mig nærmest og rørte ved min pik. Og for at stoppe hende tog jeg kvælertag på hende, forklarede han under et tidligere retsmøde.

/ritzau/