Hillerød Hospital politianmeldt efter dødsfald

Hospitalet afviser fejlbehandling, men erkender alvorlig kommunikationsbrist.

Læs mere
Fold sammen

Hillerød Hospital politianmeldes nu for drab. Det sker efter, at en 87-årig kvinde døde som følge af en alvorlig lungebetændelse for fire måneder siden, oplyser Radio24syv.

Det er kvindens søn, Regin Jensen, der står bag politianmeldelsen.

- Hillerød Hospital har begået et kolossalt omsorgssvigt, siger han til Radio24syv.

Den 87-årige kvinde led i forvejen af lungesygdommen KOL og havde derfor svært ved at trække vejret. Men under sin indlæggelse på Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling blev hun ifølge sønnen syltet af personalet.

- Hun lå bare der helt passivt i sengen. Jeg fik ellers at vide af sygeplejerskerne, at hvis ikke hun bevægede sig, så ville der ske en væskeopbygning i hendes lunger med det resultat, at hun ville dø af det, siger han til Radio24syv.

Ifølge Regin Jensen og hans bror var deres mor en ydmyg, gammel dame, som ikke ville være til besvær. Derfor forklarede sønnerne allerede tidligt i forløbet personalet, at de skulle give moderen ekstra omsorg og være ekstra opmærksom på at nøde hende til at spise og drikke. Det blev også noteret i journalerne, som Radio24syv har gennemgået. Her står der blandt andet, at »ifølge sønner skal der ikke spørges så meget, bare gøres.«

Personalet på Lungemedicinsk Afdeling efterlevede efter sønnernes opfattelse ikke deres bøn, og moderen blev dårligere dag for dag. Derfor forsøgte Regin Jensen adskillige gange at ringe til afdelingen.

Men det lykkedes ikke. Radio24syv har gennemgået Regin Jensens opkaldsliste fra hans teleselskab. Her fremgår det, at han i alt ringede 15 gange til afdelingen på de seks dage, hvor moren var indlagt på Lungemedicinsk Afdeling. Opkaldene varede i gennemsnit kun to til tre minutter. Ifølge Regin Jensen fordi han aldrig nåede at komme igennem til personalet. Kun én gang lykkedes det, men her fik han at vide, at man var midt i et vagtskifte og at »du må ringe senere«. Heller ikke når Regin Jensen dagligt besøgte afdelingen, kunne han få etableret en grundig dialog med personalet.

Indlæggelsen på Lungemedincinsk Afdeling kulminerede med, at moderen gik i kultveilte-narkose. Hun døde ni dage efter, hun blev udskrevet.

Vicedirektør på Hillerød Hospital, Leif Panduro, afviser, at hospitalet har fejlbehandlet Mary Jensen:

- Vi har virkelig gjort alt det faglige, vi kunne gøre for patienten. Vi har støttet hende så meget, som vi kunne. Men når man har været så syg i så mange år og er blevet så syg til sidst, at man har svært ved at trække vejret selv og svært ved at spise selv, så er der ikke meget, man kan gøre, siger han.

Leif Panduro beklager dog, at Lungemedicinsk Afdeling ikke tog telefonen, når de pårørende ringede.

- Det er uacceptabelt. Vi skal være til rådighed for de pårørende og patienterne, når der er brug for det. Og en af de allerførste ting er jo at tage telefonen, når den ringer. Der er mange af de ting, som de pårørende påpeger i denne her sag, som vi slet ikke er stolte af, heller ikke i hospitalsledelsen, og det har vi sagt undskyld for, siger han.

Sagen er lige nu under behandling hos Nordsjællands Politi. Regin Jensen agter at klage til Patientombuddet.