Hillary kommer til Danmark

Den efter al sandsynlighed kommende præsidentkandidat besøger København i april.

Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

Hillary Clinton. Nærmere præsentation nærmest overflødig, kommer efter alt at dømme til København 30. april.

Her skal den amerikanske senator og måske kommende præsidentkandidat for demokraterne deltage i en klimakonference om global opvarmning arrangeret af europaparlamentarikeren Dan Jørgensen (S).

Han har været igennem adskillige samtaler med måske-præsident-kandidatens kontorer. Og det gav ifølge Dan Jørgensen selv pote. Hillary Clintons talsmand har bekræftet, at hun gerne vil deltage.

- Det er et scoop Meldingen var yderst positiv, så nu krydser jeg fingre for, at der ikke kommer noget i vejen, siger Dan Jørgensen til Berlingske.dk

På konferencen deltager og tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og tidligere miljøminister Svend Auken. Andre inviterede er den britiske økonomi Nicholas Stern, den tyske miljøminister og repræsentanter for den kinesiske folkekongres.- Det er uden tvivl de prominente navne samt præsidentkandidatens ønske om at skabe forbindelse i Europa, der gør, at hun nu seriøst overvejer at kigge forbi lille Danmark, indrømmer Dan Jørgensen, der ser frem til at få verdens klimaproblemer på den globale dagsorden.