Hillary Clinton måske til klimakonference i København

Det socialdemokratiske medlem af EU-Parlamentet Dan Jørgensen håber at få USA's måske kommende præsident til klimamøde i Danmark.

Den demokratiske senator og sandsynlige præsidentkandidat Hillary Clinton deltager formentlig i et klimamøde i Danmark den 30. april.

Det oplyser Dan Jørgensen (S), medlem af Europaparlamentet, som har inviteret den amerikanske senator til en konference i København om den globale opvarmning. Mødet er arrangeret af ham selv.

- Jeg har været i kontakt med Hillary Clintons kontor i New York, og meldingen var yderst positiv. Så nu krydser vi fingre, mens vi venter på en endelig tilbagemelding, siger Dan Jørgensen.

Både tidligere statsminister Poul Nyrup (S) og tidligere miljø- og energiminister Svend Auken (S) deltager i konferencen. Dan Jørgensen har desuden inviteret prominente navne som den britiske regerings rådgiver, Sir Nicholas Stern, den tyske miljøminister Sigmar Gabriel, EU's miljøkommissær, Stavros Dimas, samt repræsentanter for Den Kinesiske Folkekongres.

/ritzau/