HF-studenter tager ofte to ungdomsuddannelser

En ny undersøgelse viser, at studenter fra HF-uddannelserne ofte starter på en ny ungdomsuddannelse i stedet for på en videregående uddannelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange unge, som dimitterer fra landets HF-uddannelser, ender ofte med at dobbeltuddanne sig.

Det er en af konklusionerne i en undersøgelse foretaget af Danmarks Evalueringsinstitut, skriver Jyllands-Posten.

23 procent af de studenter fra HF, som to år efter deres studentereksamen er i gang med en uddannelse, er gået i gang med en erhvervsuddannelse - en ny ungdomsuddannelse - i stedet for en videregående uddannelse.

Det kan skyldes, at nogle unge placerer HF-uddannelsen mellem en erhvervsuddannelse og en almindelige tre-årig gymnasieuddannelse, vurder Camilla Hutters, der er områdechef for ungdomsuddannelser hos Danmarks Evalueringinstitut.

»Mange af de elever, der vælger en HF-uddannelse, kommer fra uddannelsesfremmede hjem, og for dem er det en kvalitet, at HF kun er toårig. Når så mange bagefter tager en erhvervsuddannelse, tyder det på, at der er brug for at lave et samarbejde mellem HF og erhvervsuddannelserne. For eksempel ved at lade HF-studenter springe dele eller hele grundforløbet over på en erhvervsuddannelse,« siger Camilla Hutters til Jyllands-Posten.

Undersøgelsen fra Danmarks Evalueringsinstitut viser yderligere, at næsten hver anden HF-elev har en afbrudt ungdomsuddannelse bag sig, når de begynder.