Heste evakueret ved brand nær Dyrehaven

Af frygt for at ild i nabohus bredte sig til rideskole er et antal heste fredag aften reddet ud i Klampenborg.

København. Heste i en rideskole måtte fredag aften evakueres, da der udbrød brand i en lejlighed på Peter Lieps Vej 1 i Klampenborg, oplyser Nordsjællands Politi. Rideskolen er nabo til det hus, hvor lejligheden ligger.

Lejligheden ligger på første sal oven på en børneinstitution, men børn og personale var gået på weekend, da ilden brød ud.

- Lejlighedens beboere er kommet ud, og ingen personer er i fare, siger vagtchef Palle Jørgensen, Nordsjællands Politi.

Der var fire personer i lejligheden, da ilden brød ud.

- Ilden opstod i en grill, som de havde tændt op i på lejlighedens altan. Fra grillen bredte ilden sig og fik fat i altanens træværk, siger Palle Jørgensen.

Huset, der gik ild i, ligger lige op til Dyrehaven i nærheden af Klampenborg Station. Det har en rideskole som nabo, og herfra blev et antal heste evakueret, så de ikke skulle tage skade.

Det lykkedes brandvæsnet at forhindre ilden i at brede sig, men der er sket omfattende skader på huset med lejligheden og børneinstitutionen.

Ifølge vagtchefen kan den person, der stod for at tænde op i grillen, imødese en sigtelse for overtrædelse af beredskabsloven. Ifølge beredskabsloven kan personer, der ikke udviser tilbørlig forsigtighed med ild, lys, tændstikker med mere, straffes med bøde.

/ritzau/