Hest fældede mand ved Hubertusjagt foran royal familie

Mandlig vagt ved Hubertusjagten i Dyrehaven blev redet ned af hest for øjnene af kronprinsesse Mary og børn.

ccc Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Hubertusjagten søndag blev afviklet i Dyrehaven nord for København, endte det med en dramatisk episode i forbindelse med opløbet. En rytter red således i høj fart forbi Eremitageslottet og ramte en mandlig vagt, som faldt om.

Det skete for øjnene af kronprinsesse Mary og hendes fire børn på balkonen i Eremitageslottet samt officials, deltagere og tilskuere.

Manden fik førstehjælp af tilskuere og blev senere kørt bort i en ambulance. Men han kom ikke alvorligt til skade og var ved bevidsthed.

»Der er omkring 45 heste, der rider om kap, da en official, der forsøger at få tilskuerne på plads, bliver redet ned. Hesten rider direkte ind i brystkassen på ham,« siger journalist Ulrik Scheibye til TV 2.

»Og den tramper på ham i hvert fald en gang,«

Foto: Bax Lindhardt.

Foto: Bax Lindhardt.

Hubertusjagtens presseansvarlige, Danny Johansen, bekræfter over for TV 2, at en official blev redet ned.

»Manden har ikke lidt alvorlig skade, men er til behandling på sygehuset,« siger han.

Omkring 160 ryttere og heste deltog i Hubertusjagten. Den afholdes altid den første søndag i november.

Den 11 kilometer lange Hubertusjagt afsluttes med et opløb, som en gruppe ryttere og heste kvalificerer sig til. Opløbet har mål nord for slotspladsen. Omkring 40.000 tilskuere plejer at overvære den historiske hubertusjagt.

Hurbetusjagt i Dyrehaven nord for København søndag d. 5. november 2017. Ca. 160 ryttere, 40.000 tilskuere havde en dejlig dag. Her ved Magasindammen, hvor kun en enkeltrytter måtte i vandet. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt.

Søndag d. 5. november 2017 blev der reddet Hurbetusjagt i Dyrehaven nord for København. Ca. 160 ryttere, 40.000 tilskuere og Kronprinsesse Mary med sine fire børn havde en dejlig dag, indtil en rytter ramte en officeil der faldt bevidstløs om lige foran den kongelige familie. Kronprinsesse Mary og en af de små prinsesser overrækker trofæ til årets vinder af Hubertusjagten. (Foto: Bax Lindhardt/ Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt.

/ritzau/