Herlufsholm har kun et »marginalt problem«, siger ny formand

Siden TV 2s dokumentar om kostskolen rullede over skærmen, er skeletterne mere eller mindre væltet ud af skabet. Men ifølge Herlufsholms nye bestyrelsesformand er problemerne marginale. »Vi kan tælle antallet af krænkelser på en hånd,« lyder det.

Herlufsholm har udpeget tidligere højesteretsdommer Jon Stokholm som formand for skolens bestyrelse. Han er nu begyndt arbejdet med at sammensætte sin bestyrelse, efter at den tidligere besluttede at træde tilbage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Schiøler
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så stort er problemet ikke.

Sådan siger den nyvalgte bestyrelsesformand for Herlufsholm, tidligere højesteretsdommer Jon Stokholm, om den krise, han nu sidder for bordenden for at løse.

I et interview med DR Nyheder peger han på, at grundskolen er i »top i trivsel«, at der et »velfungerende lærerkorps«, og at de fleste elever er tilfredse med at gå på skolen.

Derfor afviser han også at følge flere eksperters anbefaling om at udsætte elevernes skolestart.

»Det er et marginalt problem. Vi har basalt set en velfungerende skole,« siger Jon Stokholm.

For blot få dage siden trådte den siddende bestyrelse ellers af på baggrund af en kritisk rapport fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK).

En rapport, der af eksperter beskrives som uden fortilfælde.

»De elementer, der ligger til baggrund for kritikken, er dybt alvorlige, og jeg har ikke set det før,« siger blandt andre Peter Allerup, der er professor ved Institut for Pædagogik og Uddannelse på Danmarks Pædagogiske Universitet, til TV 2.

Talmæssigt et lille, men vigtigt problem

Over for Berlingske giver den nye bestyrelsesformand udtryk for, at kritikken af skolen er berettiget. Omend problemerne kun omfatter »nogle marginaler«.

»Lad os starte med at bevare sansen for proportioner. Skolen har et højt akademisk niveau og et generelt godt niveau for trivsel. De fleste elever og forældre er også generelt tilfredse,« siger Jon Stokholm og tilføjer:

»Men det er klart, at den sag, der kører nu, er tegn på, at der for nogle marginaler er problemer og sker ting, der præger mediebilledet. Det er klart, at kritikken i medierne og styrelsen ikke er uden grund.«

Også over for DR Nyheder understreger formanden, at problemerne er små, når man gør det op i tal.

»Vi kan tælle antallet af krænkelser på en hånd. Så talmæssigt er det et lille problem. Men det er et vigtigt problem, som vi skal forholde os til og et tegn på, at der er noget galt. For det må ikke ske,« siger Jon Stokholm.

Herlufsholm Skole offentliggjorde for nylig, at skolen siden 2016 har haft 13 sager om krænkende adfærd, der har udløst en sanktion.