Herlufsholm dropper kendt advokat som uvildig undersøger

Bestyrelsen har valgt at droppe Jon Lauritzen som uvildig undersøger, da han er partner med en advokat, hvis mand sidder i bestyrelsen på skolen.

Jon Lauritzen var anklager i rigsretssagen mod Inger Støjberg, men han kommer ikke til at stå i spidsen for advokatundersøgelsen på Herlufsholm. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jon Lauritzen skal ikke længere stå for den uvildige undersøgelse, der skal redegøre for forholdene på Herlufsholm.

Det oplyser bestyrelsen i en pressemeddelelse søndag.

»Advokat Jon Lauritzen er partner med en advokat, som er gift med et bestyrelsesmedlem på Herlufsholm Skole. Bestyrelsen ønsker, at der ikke må rejses tvivl om den uvildige undersøgelse,« lyder det i pressemeddelelsen, der er signeret af bestyrelsesformand Torben von Lowzow.

Skolen havde oprindeligt bedt advokat Jon Lauritzen, der er partner ved firmaet DLA Piper, om at stå for en uvildig advokatundersøgelse af forholdene på Herlufsholm Skole. I forbindelse med TV2s dokumentar »Herlufsholms hemmeligheder« havde man udvidet hans kommisorie til også at dække bestyrelsens forhold, lyder det i pressemeddelelsen.

Jon Lauritzen, der blandt andet er kendt som anklager i rigsretssagen mod Inger Støjberg, er partnerkollega med advokat Marlene Winther Plas i DLA Piper. Hun er gift med Philip S. Thorsen, der sidder i Herlufsholms bestyrelse, og det er på den baggrund, at man har valgt at finde en anden advokat til at stå for undersøgelsen.

Bestyrelsen har nu bedt advokatrådet stå for at finde en uvildig undersøger.

Den uvildige undersøgelse er nævnt som et af de tiltag, som Herlufholms bestyrelse har vedtaget i en handleplan, der skal sikre et nyt Herlufsholm.

Den nye handleplan er vedtaget på et ekstraordinært bestyrelsesmøde lørdag, hvor bestyrelsen også valgte at stoppe samarbejdet med rektor Mikkel Kjellberg.

Baggrunden for alt dette er en lang række af sager om vold, mobning og krænkelser på skolen, som TV 2 har dokumenteret.