Herlev-direktør stopper efter kritik og økonomiske problemer

Klaus Lunding fratræder sin stilling som direktør på det fusionerede Herlev-Gentofte Hospital.

Herlev-Gentofte Hospital skal have ny direktør. Klaus Lunding fratræder sin stilling, oplyser Region Hovedstaden.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Thomas Lekfeldt

Den øverste chef på Herlev-Gentofte Hospital, Klaus Lunding, stopper på posten som direktør på et af landets største sygehuse.

Region Hovedstaden oplyser i en pressemeddelelse, at der er indgået en aftale med Lunding om, at han fratræder efter at have stået i spidsen for hospitalet siden 2015.

Fratrædelsen kommer, efter at der gennem et stykke tid har været problemer med økonomien på hospitalet, ligesom et stort nybyggeri på Herlev-matriklen også er løbet ind i problemer.

Ifølge Region Hovedstaden handler fratrædelsen dog mere om, at der vurderes at være brug for nye kræfter på posten på hospitalet, der for nogle år siden blev fusioneret med Gentofte Hospital.

Svend Særkjær, regionsdirektør

»Vi står over for at skulle se nogle år fremad, og mener i det lys, at tiden er inde til nye ledelsesmæssige kræfter.«


»Fusionen er vel gennemført, og i de kommende år står Herlev og Gentofte Hospital over for nye udfordringer med bl.a. indflytningen i det nye hospital. Vi står over for at skulle se nogle år fremad, og mener i det lys, at tiden er inde til nye ledelsesmæssige kræfter,« siger regionsdirektør Svend Særkjær.

Afskeden med Klaus Lunding, der tidligere gennem ni år var direktør på Glostrup Hospital, sker dog også så brat, at der ikke umiddelbart er en afløser.

Vicedirektør Steen Werner Hansen konstitueres i stillingen som hospitalsdirektør, men der iværksættes også en proces med henblik på ansættelse af en ny hospitalsdirektør så hurtigt som muligt, oplyser regionen.

Fratrædelsen kommer, efter at det har vist sig, at Herlev-Gentofte Hospital ser ud til at styre mod en budgetoverskridelse på 30-50 mio kr. i år.

Berlingske beskrev tidligere tirsdag, at underskuddet blandt andet er opstået, fordi der er en massiv mangel på jordemødre på fødeafdelingen, hvilket har gjort det nødvendigt at gøre brug af eksterne vikarer samt indgå dyre aftaler om frivilligt ekstraarbejde.

Hospitalet har heller ikke i fuldt omfang fået gennemført sparekravene i tidligere sparerunder, og samlet betyder det, at økonomien nu er ved at skride, så det bliver nødvendigt at gennemføre en egentlig genopretningsplan i et forsøg på at skabe balance i økonomien.

Det har skabt store politiske frustrationer, og der er også hård kritik af, at genopretningsplanen rammer den omdiskuterede akutklinik på Gentofte-matriklen, hvor der er lukket sengepladser.

Klaus Lunding betoner i en udtalelse, at han især har været glad for sine år på Glostrup Hospital, men det har også været en »spændende opgave« at arbejde med fusionen mellem Herlev og Gentofte Hospitaler, hvor opgaven har været at få de to hospitaler til at blive til ét hospital på to fysiske matrikler.

»Jeg vil gerne takke hospitalets ledere og medarbejdere for at gå fuldt og helt ind i det arbejde,« siger Klaus Lunding.