Her ville DMI rejse på ferie

Det danske sommervejr er ikke noget at prale af i denne uge. DMI fremhæver derimod vejret uden for landets grænser, og særligt to lande i Middelhavsområdet skiller sig ud.

Foto: ALBERTO ESTEVEZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Denne uge byder på det danske julivejr, som vi kender det: Skyer, en smule sol og lejlighedsvis regn.

- Som i den forgangne uge står den på byger med sol af og til, og vi kan meget vel få torden. Vi må tage til takke med køligt sommervejr med 15 til 18 grader. Onsdag trækker det op til massivt skydække, og der kommer en del regn i løbet af aftenen. Man må se langt efter et efter stabilt højtryk med sol fra morgen til aften. Så lad os bare slå fast - det er ikke strandvejr i Danmark, konkluderer Frank Nielsen, vagthavende hos DMI.

Planlægger man en afbudsrejse, er der gode råd at hente hos Danmarks Meteorologiske Institut.

Frank Nielsen fremhæver vejret syd for Alperne, hvor det store højtryk ligger og godter sig. Men nogle steder er det næsten for varmt, siger Frank Nielsen.

- Tyrkiet oplever for tiden ekstremt varmt vejr, men det bliver lidt køligere i denne uge, og temperaturen vil nå ned på 30-35 grader. Fra weekenden af bliver det dog mere ustadigt fra Italien og over mod Tyrkiet, mens varmen stiger i Spanien og Portugal, fortæller Frank Nielsen og tilføjer:

- Hvis jeg selv skulle på ferie, ville jeg sige, at jeg i denne uge kunne vælge frit fra alle hylder omkring Middelhavet, men i næste uge ville jeg nok vælge Den Iberiske Halvø.

Hvad med sommerhusfolket i Danmark - har du et råd til dem?

- Jamen, de må jo bare nyde, at vi ikke har heldagsregn for tiden.