Her skal børnene lege og de voksne handle

Der skal sættes ind med et massivt kvarterløft i Mjølnerparken. Blandt andet skal et stort areal klos op ad parken efter alt at dømme forvandles til et rekreativt kvarter med klubber, boldbaner og basar.

I dag ligger området ved Mjølnerparken øde hen og bruges ikke af mange. Her er det John, der går tur med sin amerikanske bulldog, Fanny. I fremtiden skal der være et mylder af børn. <br>Foto: Linda Henriksen <p><br> Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som området ligger her, ligner det mest af alt et af den slags øde bykvarterer fra en amerikansk film, hvor de onde kører ud om natten for at henrette en eller anden. De gulnede græstotter stikker op mellem de rustne jernbanesveller, de forfaldne bygninger er overmalet med graffiti, oppe bagved kører togene, på den anden side ligger ghettoen, Mjølnerparken, og for at fuldende indtrykket er det hele hegnet ind af pigtråd. Man forstår den naive sjæl, der med store træstykker mellem jernbanesvellerne i protest har formet ordet »Aktivitetspark« i et håb om, at dette areal mellem Bispebjerg Station og Mjølnerparken kunne blive til gavn for de mennesker, der bor her.

Det tyder alt på, at det bliver. En fælles plan fra flere forvaltninger i København skal nu forvandle området til et rekreativt kvarter, der skal komme Nørrebros beboere og ikke mindst Mjølnerparkens børn til gode.

»Det er vigtigt, at vi får lavet nogle rekreative arealer og fritidsklubber. For vi ved, at hvis der er for lidt plads, så løber de unge rundt nede i kældrene. Så det er hamrende vigtigt for os, at vi får fat i det areal,« siger SFs familie og arbejdsmarkedsborgmester i København, Bo Asmus Kjeldgaard.

Det er DSB, der ejer området, og rent juridisk og økonomisk er det ikke afklaret, hvordan forvandlingen fra ødemark til aktivitetspark skal forløbe.

Men den politiske vilje er der. På et møde i begyndelsen af februar skal direktørerne for de forskellige forvaltninger i Københavns Kommune mødes med blandt andre Københavns politidirektør Hanne Bech Hansen og repræsentanter for Lejerbo, der lejer boligerne i Mjølnerparken ud. Her er det meningen, at de skal forme et fælles udspil til et omfattende kvarterløft, hvor blandt andet området her skal med.

»Vi skal gå massivt ind med alle vores forvaltninger. Skole, miljø, arbejdsmarked og social. Det har vi gode erfaringer med fra andre kvarterer, og nu er det nødvendigt, at vi også gør noget for kvarteret omkring Mjølnerparken,« siger Bo Asmus Kjeldgaard.

Skepsis
Hvor mange penge det vil koste, vides ikke endnu, men der tales om et omfattende kvarterløft, og skal der indrettes klubber og boldbaner og basar her på arealet, så vil det koste ekstra.

I Mjølnerparken hilses forslaget med tilfredshed.

»Det har vi peget på igen og igen, og hvis det virkelig sker, så er det en meget glædelig nyhed,« siger formanden for beboerforeningen i Mjølnerparken, Mohammed Aslam.

Han nærer dog en vis frygt for, at alle beslutninger vil blive taget uden om Mjølnerparkens beboere.

»Hvad der end sker, så er det selvfølgelig godt, hvis der kommer et grønt område, hvor vores børn kan være. Men jeg frygter, at man igen vil træffe beslutningerne hen over hovedet på os. I de sidste 10 år har det været sådan, at de beboervalgte slet ikke har haft nogen indflydelse på, hvordan tingene skulle udvikle sig. Det er jo det, der har gjort, at vi er i den situation, vi er i,« siger han.