Her kan stormen Egon ramme med vindstød af orkanstyrke

Stormen Dagmar ruskede fredag godt i den jyske vestkyst. Lørdag ventes tvillingebror Egon at gøre det samme igen, lyder det fra DMI.

Foto: Morten Stricker. Der kæmpes mod stormen i Vestjylland
Læs mere
Fold sammen

Fredagsstormen Dagmar er forsmagen på det voldsomme blæsevejr, som ruller over Danmark igen allerede lørdag. DMI har døbt denne storm Egon, og den vil ramme værst på den jyske vestkyst.

Vinden tager til igen fra lørdag eftermiddag, lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

»Lørdag eftermiddag tiltager vinden igen med hård eller stormende kuling med kraftige vindstød op til storm eller stærk storm. Ude langs vestkysten kan det endda blive op til fuld storm med vindstød af orkanstyrke. Så det kommer næsten til at ligne det, vi har set i dag (fredag, red.). Ikke voldsommere, men en voldsom blæst bliver det altså,« siger Jørn Thomsen, der er vagtchef ved DMI.

Resten af landet vil ikke opleve en regulær storm, men der kan komme vindstød af stormstyrke, forklarer Jørn Thomsen, der også oplyser, at den kraftige vind også vil kunne mærkes søndag.

Ifølge DMI er det sjældent, at Danmark oplever to storme, der passerer så tæt på hinanden, som Dagmar og Egon kommer til at gøre i denne weekend. Fænomenet kaldes for »tvillingestorme«, og siden 1900 er der kun seks andre eksempler.

Hvor Dagmar var en storm, der gav kraftig vind på et lille område, er Egon et større lavtryk, som også kan give kuling og storm i hele Nordsøen, Tyskland, Norge og Sverige.