Her kan du vinke til kongeskibet til sommer

Dronning Margrethe og prins Henrik gæster både Færøerne og Grønland samt tre jyske byer på årets sommertogter med Kongeskibet Dannebrog.

ARKIVFOTO. Dronning Margrethe og prins Henrik var tirsdag den 2. september på officielt besøg i Ringkøbing. Regentparret gik i land fra Kongeskibet Dannebrog i Hvide Sande og kørte derefter i bil til officielt modtagelse på Rådhuset i Ringkøbing. Fold sammen
Læs mere
Foto: jørgen kirk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ruten for regentparrets sommertogter er lagt, og dronning Margrethe og prins Henrik skal på langfart i år.

Kongeskibet Dannebrog lægger nemlig både til på Færøerne og i Grønland i juni, mens regentparret traditionen tro besøger en række danske byer senere på sommeren.

I år er det jyderne, der får glæde af royalt besøg. Beboerne i Ebeltoft, Vejle og Aabenraa kan forberede sig på at skulle vinke til dronning Margrethe og prins Henrik, når de til juni kommer forbi i det ikoniske kongeskib.

Normalt er regentparret på to sommertogter i Danmark - et i forsommeren og et i sensommeren. Men i år er den ene danmarkstur altså afløst af besøg på Færøerne og i Grønland.

Majestæten og prinsgemalen besøger jævnligt færingerne og grønlænderne med fire-fem års mellemrum. De var senest på Færøerne i 2010 og i Grønland i 2011.

Den lange tur med kongeskibet har altså intet at gøre med, at Dronningen i år fylder 75 år.

»Det er ikke en fødselsdagsfejring. Det er et almindeligt togt, som tilfældigvis ligger i fødselsdagsåret. Dannebrogstogterne finder sted hvert eneste år, og det er regentparrets mulighed for at komme rundt i landet og Rigsfællesskabet og møde danskerne, færingerne og grønlænderne, der hvor de er,« siger Kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby.

Det endelige program for besøgene på Færøerne og i Grønland samt Ebeltoft, Vejle og Aabenraa er ikke fastlagt endnu.

Det er rigsombudsmanden på Færøerne og rigsombudsmanden i Grønland, statsforvaltningen og de enkelte kommuner, der planlægger besøgsprogrammerne i samarbejde med Hofmarskallatet.

Foråret bliver også travlt i den royale kalender. Dronning Margrethe fylder 75 år 16. april, og det bliver fejret ad flere omgange både i Aarhus og i København.