Her går det galt med kæledyrene

Der er stor forskel på, hvordan man passer forskellige kæledyr.

Hunde: Ofte er der mere arbejde med hunden, end familien venter. Hunden bliver aggressiv, eller der kommer alene-hjemme-problemer.

Katte: Indendørs katte er blevet almindelige. Men nogle katte egner sig ikke til det.

Fritter (ildere): Et rovdyr med en kraftig moskusagtig lugt, der måske overrasker ejeren.

Kaniner og marsvin: Pasningen overlades i vidt omfang til børn, der ikke nødvendigvis ved, hvad dyret har behov for. Ofte bliver først børnene, siden deres forældre trætte af pasningen.

Rotter og hamstere: Rotter er sociale, hamstere ikke. En hamster er mest aktiv om natten. Det kan være frustrerende for ejeren, at dyret larmer, når han vil have nattero, og ikke vil kæle om dagen.

Fugle: Papegøjer holdes ofte alene i små bure, men de er sociale dyr med stort behov for kontakt med andre. De holdes ofte i bure med en uegnet facon. Nogle fugle bliver stækket ved at fjerne flyvefjerene. Fuglen reagerer måske ved at plukke sine egne fjer.

Slanger, krybdyr og padder: Terrarierne er typisk for små både hos dyrehandleren og i private hjem. Dyrene kan ikke bevæge sig og får forstoppelse. Nogle lader levende foderdyr som mus og rotter blive hos slangen, selv om den ikke viser tegn på sult. Hvis den ikke bliver spist med det samme, kan rotten bide slangen.

Fisk: Ofte er vandkvaliteten dårlig i akvariet, og det kan give fiskene stress. De kan også blive stressede, hvis de har for lidt plads, f.eks. når guldfisk og slørhaler holdes i bowler.

Insekter, edderkopper og skorpioner: Dyrearterne stiller krav til temperatur, luftfugtighed og bunddække i terrariet. Hvis udstyret ikke er i orden, er de svære at holde.

/ritzau/