Her er planerne for det nye Amager Fælled

Boliger, butikker, daginstitutioner, en campingplads og en omfattende havnetunnel. Der er lagt i kakkelovnen til store forandringer på Amager Fælled. Få overblikket her.

By & Havn er i gang med at udvikle det nye Amager Fælled Kvarter, som blandt andet skal give københavnerne 2.000-3.000 boliger. Den hvide markering viser, hvor der skal bygges på Amager Fælled. Foto: By & Havn Fold sammen
Læs mere

København er under konstant forandring, og Ørestad er et af de områder, der i de senere år har gennemgået en heftig udvikling.

Nu er turen snart kommet til en del af Amager Fælled, som er det sidste område i Ørestad, der skal byudvikles. Det nye Amager Fælled Kvarter skal bygges på et område af fælleden, som ikke er fredet.

Området ligger ud til Sundby Metrostation, og planen er, at der skal bygges 2.000-3.000 boliger i op til syv etagers højde. Det nye kvarter vil også få butikker, dagligvareforretninger, parkering og daginstitutioner.

Netop nu konkurrerer forskellige byggefirmaer om at få projektet.

Håbet er, at byggeriet kan gå i gang i 2017-2018, og de første boliger skal potentielt være indflytningsklare omkring 2019-2020. Det fortæller By & Havn, som står for udviklingen af Amager Fælled Kvarter.

Det blev allerede fastlagt af Folketinget i 1992, at 18,7 hektar af Amager Fælled skulle bebygges for at finansiere Københavns Metro.

Campingplads og havnetunnel i støbeskeen

Et andet Amager Fælled-projekt, som har fundet vej til tegnebrættet, er en ny campingplads. Den skal bygges ved det eksisterende Danhostel vandrehjem, som ligger ud mod Vejlands Allé.

Planen for campingpladsen er ikke endeligt vedtaget og skal først behandles politisk. Man forventer dog, at den bliver vedtaget i år, og at projektet kan blive en realitet i 2017.

Københavns Kommune og staten planlægger yderligere, at der skal bygges en havnetunnel for at lette trafikken i København. Tunnellen skal gå fra Nordhavn over Refshaleøen og til Amager Fælled ved Sjællandsbroen.

Der er iværksat en forundersøgelse, og staten arbejder nu på at finde pengene til havnetunnellen.