Her er Kvinfos nye direktør

Henriette Laursen, der tidligere har været direktør i AIDS-Fondet og generalsekretær fra Dansk Ungdoms Fællesråd, bliver ny direktør for Kvinfo.

Kvinfos nye direktør, Henriette Laursen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere direktør i AIDS-fondet og generalsekretær for Dansk Ungdoms Fællesråd, Henriette Laursen, bliver ny direktør for Kvinfo.

Hun kommer derfor med en lang erfaring fra organisationer med en markandt samfundsprofil og et klart værdigrundlag på tværs af partipolitiske skel, lyder det i pressemeddelelsen.

Bestyrelsesleder i Kvinfo, Tonny Skovgaard Jensen, glæder sig over ansættelsen.

»Henriette bliver en stærk frontfigur i en situation, hvor der er meget debat om Kvinfo, og jeg er sikker på, at Kvinfos brugere, medarbejdere og øvrige interessenter kan få glæde af den viden, indsigt og de erfaringer, Henriette tager med sig ind jobbet,« siger Skovgaard Jensen.

Kvinfo har været centrum for masser af debat på det seneste. »Det er statsfinansieret propaganda« lød det fra Liberal Alliance sidste måned. Kulturminister Mette Bock (LA) har bebudet, at Kvinfos bibliotek skal lægges sammen med Det Kongelige Bibliotek.

»Det er skønt, at så mange har en holdning til ligestilling. Det er holdninger, som vi i KVINFO gerne vil være med til at kvalificere. Jeg ser ligestilling som en bærende samfundsværdi og viden om køn og ligestilling som en afgørende forudsætning for at opnå målet om øget ligestilling i Danmark og i verden. Jeg glæder mig derfor til at gå i dialog med både støtter og kritikere af KVINFO,« siger den nye direktør Henriette Laursen.

Den nye direktør er uddannet jurist. Hun har foruden sine poster hos AIDS-fondet og Dansk Ungdoms Fællesråd været medlem af bestyrelsen for Institut for Menneskerettigheder og af Dansk Flygtningehjælps forretningsudvalg.

»Med fra sin tid i AIDS-Fondet, i DUF og ikke mindst fra en periode som hiv/aids-rådgiver for Danida i Vietnam bringer Henriette Laursen også en baggrund, der matcher KVINFOs store internationale arbejde. KVINFO har netop vundet et åbent udbud fra Udenrigsministeriet om en femårig kontrakt på 25 millioner kroner årligt til at fortsætte og udvikle sit arbejde i Mellemøsten og Nordafrika,« lyder det videre i pressemeddelelsen.

Henriette Laursen afløser Nina Groes, som fratrådte som direktør i november. I den mellemliggende tid har souschef Suzanne Moll fungeret som konstitueret direktør.

Henriette Laursen, da hun i 2002 var direktør i AIDS-fondet. Fold sammen
Læs mere
Foto: KELD NAVNTOFT.