Her er Københavns Universitets nye rektor

Når rektor for Københavns Universitet, Ralf Hemmingsen, stopper til næste år, bliver han afløst af den nuværende prorektor på DTU, Henrik C. Wegener.

Henrik C. Wegener overtager 1. marts næste år rektorposten på Københavns Universitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikal Schlosser
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københanvs Universitet (KU) får ny rektor fra marts næste år, og i de efterfølgende fem år vil nuværende prorektor på DTU, Henrik C. Wegener, stå i spidsen for Danmarks største universitet.

Den nye rektor, Henrik C. Wegener, bliver beskrevet som en såvel erfaren leder som forsker.

Af en pressemeddelelse fra KU fremgår det, at »Henrik Wegener er en internationalt anerkendt forsker inden for fødevaresikkerhed, antibiotikaresistens og bakterielle zoonoser, dvs. bakterier som overføres fra dyr til mennesker«.

Dertil kommer, at han ifølge KU har den fornødne organisatoriske og ledelsesmæssige erfaring.

»Efter sin ph.d.­grad har han bl.a. været forskningsgruppeleder, professor, centerdirektør, institutdirektør, og i de seneste fem år har han været prorektor på DTU med ansvar for forskning, forskningscentre, samarbejdsaftaler, internationale relationer mm. Wegener har en mastergrad i offentlig ledelse og fungerer som en af EU Kommissionens øverste forskningsrådgivere,« hedder det.

Ifølge KUs bestyrelsesformand, Nils Strandberg Pedersen, får KU en leder,  »som både har et godt kendskab til universitetet, men som også har den udefrakommendes friske og nye syn på opgaverne. Og så har han en forståelse for, hvordan man som universitet påvirker de forskningsmæssige rammevilkår, og for vigtigheden af at beskytte universitetets integritet«.

Der har været 26 ansøgere til stillingen.

»Universitetet skal fortsat sikre samfundets behov for ny viden og dygtige kandidater. Kvalitet i uddannelse, og grundforskning på højeste internationale niveau, skal derfor stadig stå øverst på dagsordenen,« siger den nye rektor i pressemeddelelsen:

»Universitetet skal udvikles gennem kompromisløs satsning på stor forskningshøjde, skarp prioritering, rekruttering af forskere fra hele verden samt inspirerende og krævende forskningsbaseret undervisning af international kvalitet. Det samme gælder arbejdet med at udvikle en professionel og sammenhængende administration, i samspil med medarbejdere og studerende. Og så skal vi selvfølgelig stadig have fokus på at varetage universitetets interesser udadtil og ikke mindst bevare uafhængigheden.«