Her er de royales sommertraditioner

Der er faste traditioner i de tre nordiske kongehuse og i den spanske kongefamilie, men de royale ferierer også i udlandet.

Her ses prins Christian, prinsesse Isabella, dronning Margrethe og kronprinsesse Mary på den danske kongefamilies sommerresidens, Gråsten Slot. Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sommeren er over Danmark, og for mange betyder det også ferietid.

I det danske kongehus er der tradition for, at familien rykker ind på Gråsten Slot i Sønderjylland.

Siden 1935 har Gråsten Slot fungeret som sommerbolig for den danske kongefamilie, hvor dronning Margrethes forældre, kong Frederik IX og dronning Ingrid, overtog brugsretten til slottet.

De øvrige nordiske kongehuse har også faste traditioner for sommeren.

På den anden side af Øresund har den svenske kongefamilie tradition for at opholde sig på Sollidens Slot, som ligger på Sveriges næststørste ø, Öland.

Kronprinsesse Victoria fejrede sidste sommer den officielle del af sin 40-års fødselsdag der.

I det norske kongehus tilbringer kongefamilien noget af sommeren på sommerresidensen på Bygdø Kongsgård nær landets hovedstad, Oslo.

Den spanske kongefamilie plejer at tilbringe noget af sommeren på den spanske ferieø Mallorca, men i år skal prinsesse Leonor og prinsesse Sofia, der er døtre af Spaniens regentpar, kong Felipe og dronning Letizia, tilbringe noget af sommeren på den anden side af Atlanten.

Prinsesse Sofia på 11 og 12-årige prinsesse Leonor, der er landets tronarving, skal nemlig på sommerlejr i USA i en måned.

Det har det spanske kongehus oplyst i en erklæring ifølge Hello! Magazine.

Selv om flere europæiske kongefamilier har sommerresidenser, ferierer de også i udlandet.

I sommeren 2007 var prins Joachim og prinsesse Marie på ferie i Tyrkiet, da prins Joachim friede til prinsessen, som på daværende tidspunkt var borgerlig franskmand.

/ritzau/