Her er de nye ansigter i Berlingskes chefredaktion

Berlingskes udlandsredaktør Anna Libak og digital redaktør Jakob Weiss er for en periode indsat i avisens chefredaktion.

Jakob Weiss og Anna Libak tager plads i chefredaktionen indtil videre. Fold sammen
Læs mere

I de kommende måneder har Berlingskes ansvarshavende chefredaktør Tom Jensen nye kolleger at udvikle planer med i avisens chefredaktion

Berlingskes udlandsredaktør Anna Libak og Berlingskes digitale redaktør Jakob Weiss er trådt ind i chefredaktionen som konstituerede chefredaktører.

Der skal de varetage de chefredaktionelle opgaver, som hidtil har hvilet på skuldrene af chefredaktør Jens Grund, der fredag blev udnævnt som konstitueret chefredaktør for det nye koncernselskab under Berlingske Media, BTMX.

Bag navnet gemmer sig en sammenlægning af kræfterne bag gratisavisen MX (Metroxpress) og formiddagsavisen BT.

Ejerskabet bliver delt mellem Berlingske Media (70 pct.) og MX (30 pct.), og selskabets direktør bliver Thomas Raun, som i dag er adm. direktør for MX. Han indtræder også i Berlingske Medias ledelsesgruppe. Jens Grund vil sammen med Jonas Kuld Rathje, tidligere chefredaktør for MX, udgøre den redaktionelle ledelse.

Anna Libak kom fra Weekendavisen og blev ansat som Berlingskes udlandsredaktør i 2014. Hun fortsætter som Berlingskes udlandsredaktør, men får i chefredaktionen også det overordnede ansvar for bl.a. kultur- og livsstilsstoffet.

Jakob Weiss har en fortid som chefredaktør for Berlingske Medias hedengangne nyhedsbureau BNB. Efter bureauets lukning for godt et år siden blev han udnævnt som Berlingskes digitale redaktør. Jakob Weiss fortsætter som digital redaktør, men får i chefredaktionen også det overordnede ansvar for Berlingskes nyhedsorganisation.