Her er de danske terror-sager

Følgende sager har kørt eller kører nu i Danmark med direkte eller inddirekte tilknytning til terror.

Opfordring til terror - Mansour-sagen:
Islamisten Said Mansour fra Brønshøj blev i april af byretten idømt tre år og seks måneders fængsel for at opfordre til terror.

Anklagen bundede i film og cd-rommer med et indhold, der gik ud på at ophidse andre til at deltage i voldelig jihad.

Terrorsagen fra Glostrup:
Fire unge mænd var tiltalt for at have samarbejdet med en dansktyrker og en svenskbosnier, der blev idømt strenge straffe for terrorplaner i Bosnien.

Den 17-årige Abdul Basit Abu-Lifa blev i februar idømt syv års fængsel, mens de øvrige ikke kunne dømmes. Sagen mod den 18-årige EH skal gå om ved landsretten.

Økonomisk støtte til Hamas:
Foreningen al-Aqsa i Danmark blev i marts frifundet af Københavns Byret for at yde økonomisk støtte til den palæstinensiske bevægelse Hamas, som står på EU's terrorliste.

Sagen er anket til landsretten.

Terrorsagen fra Odense:
I Odense anholdt politiet i september 2006 syv personer i Vollsmose. De blev sigtet for at have anskaffet "diverse effekter til fremstilling af en eller flere bomber".

En ottende person er senere blevet sigtet. Fire blev tiltalt, og tre kendt skyldige ved et nævningeting.

Terrorsagen fra København:
I Storkøbenhavn anholdt politiet otte mænd mellem 19 og 29 år, der sigtes for at planlægge at udføre terror.

To af mændene - begge 21 år - bliver varetægtsfængslet, mens de øvrige seks sigtede bliver løsladt.

Chefen for PET, Jakob Scharf, kalder de unge militante islamister med internationale forbindelser til blandt andre ledende al-Qaeda-medlemmer. Under ransagningerne fandt politiet sprængstoffet TATP.

Økonomisk støtte til FARC og PFLP:
Talsmanden for foreningen Oprør Patrick MacManus er tiltalt for at have overført 100.000 kroner til Folkefronten til Palæstinas Befrielse (PFLP) og guerillabevægelsen FARC i Colombia, der begge står på EU's terrorliste.

Sagen kommer for Københavns Byret.

Salg af t-shirts:
Syv personer fra tøjfirmaet Fighters and Lovers blev midt i marts tiltalt for at ville støtte PFLP og FARC ved at sælge t-shirts.

Sagen kører netop nu i Københavns Byret.

ROJ tv:
Tyrkiet har anmeldt den kurdiske tv-station ROJ tv for at have modtaget penge fra den kurdiske separatistbevægelse PKK, som står på terrorlister i EU og USA.

I øjeblikket undersøger Statsadvokaten for København, om der er grundlag for at rejse en sigtelse mod organisationen, der har adresse på H.C. Andersens Boulevard i København.

Statsadvokaten har bedt politiet om yderligere efterforskning.

ISRA:
På grund af oplysninger fra USA's finansministerium gik dansk politi i aktion mod hjælpeorganisationen Independent Scandinavian Relief Agency, men efter trekvart års undersøgelser blev ISRA i sommeren 2005 renset for anklager om at støtte en terrororganisation.

Hjælpeorganisationen var havnet på den amerikanske terrorliste i efteråret 2004 og fik indefrosset de indsamlede midler beregnet til skoler, vandprojekter og hospitalsudstyr i Afghanistan.

Men efter at være blevet renset blev kontoen med cirka en halv million danske kroner frigivet igen. ISRA har nu skiftet navn til Danish Muslim Aid (DM-AID).

/ritzau/