Her er Danmarks nye forsvarschef

Den tidligere forsvarschef stopper til januar, da han ikke har ønsket at forny sin femårige kontrakt.

Foto: Bjarne Luthcke
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Generalløjtnant Bjørn Bisserup bliver ny forsvarschef efter Peter Bartram, som stopper til januar.

Bisserup er nuværende koncernstyringsdirektør i Forsvarsministeriet og er blevet indstillet af forsvarsministeren.

Da han i en periode i 2009 var konstitueret forsvarschef, udtalte han, at han ikke ville have den øverste post i Forsvaret. Men nu er tiden altså rigtig.

- Jeg er overbevist om, at Bjørn Bisserup er den helt rigtige til at stå i spidsen for Forsvaret i den kommende periode, siger forsvarsminister Peter Christensen (V) i en pressemeddelelse.

Nuværende forsvarschef Peter Bartram skifter næste år posten som militær leder af Forsvaret ud med posten i en bestyrelse for et "større dansk firma".

Han har været forsvarschef siden 2012, og den femårige kontrakt udløber næste år, men han har ikke haft ønske om at forlænge den.

Bjørn Bisserup er 56 år og har tidligere været chef for forsvarsstaben i den daværende Forsvarskommando.

Som chef for forsvarsstaben har han sammen med de seneste to forsvarschefer stået i spidsen for implementeringen af de to seneste forsvarsforlig.

- Jeg ser meget frem til at stå i spidsen for de tusindvis af dygtige mænd og kvinder i Forsvaret, som dagligt både ude og hjemme løser vigtige opgaver for Danmark, siger Bjørn Bisserup i pressemeddelelsen.

Han ser frem til at sikre, at Forsvaret er bedst muligt rustet til at imødegå de sikkerhedspolitiske udfordringer, som Danmark står overfor, lyder det.

- Forsvaret er igennem en udfordrende tid ovenpå omfattende omstruktureringer og med fortsatte krav om udvikling og omstilling af Forsvaret, siger han.

Bjørn Bisserup har endvidere en fortid som både afdelingschef og kontorchef i Forsvarsministeriet inden for områderne internationale og nationale operationer.

Samtidig er Per Pugholm Olsen udnævnt til generalløjtnant og ansat som koncernstyringsdirektør med virkning fra 10. januar 2017.

Det er desuden besluttet at slå en række topchef-stillinger op, da en række chefer når pensionsalderen i løbet af næste år.

Det drejer sig blandt andet om stillingen som chef for Hjemmeværnet, stillingen som viceforsvarschef, og Danmarks militære repræsentant ved Nato og EU.

/ritzau/