Her er dagens vigtigste artikler, du skal læse om coronaepidemien

CORONA. DAG 22 I DANMARK: Berlingskes chefredaktør guider dig til læsning af nogle af de væsentligste artikler, der giver dig en forståelse af situationen i Danmark og verden

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Berlingske
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kære læser.

På Berlingske gør vi i disse uger alt for at levere så god en formidling til borgerne om coronavirus-epidemien som overhovedet muligt. Det er en situation med kolossale følger for Danmark og verden. Sundhedsmæssigt, økonomisk, menneskeligt og eksistentielt.

Det er vores forpligtelse som publicistisk medie at give jer, borgerne, de perspektiver på epidemien som gør, at I kan agere bedst muligt. Og forstå, hvad der sker.

I dag har budt på en ny hjælpepakke til selvstændige, mens Danmark er lukket stort set ned. Samtidig fortsætter antallet af smittede med at vokse, både i Danmark og i andre lande, og det samme gælder antallet af døde. Epidemien har langt fra toppet endnu. Berlingske bliver ved med tæt at følge situationen.

Her er nogle af de væsentligste artikler, Berlingske har publiceret inden for det seneste døgns tid, dag 22 efter at den første dansker blev konstateret smittet med Covid-19.

Med venlig hilsen

Tom Jensen

Ansvarshavende chefredaktør

Hjælpepakke til et trecifret milliardbeløb

Folketingets partier - alle - forhandlede hele natten om en ny hjælpepakke til et trecifret milliardbeløb. Den blev præsenteret i formiddag. Berlingskes Søren Domino fortæller her om dens indhold.

Seks topøkonomer: Her er hvad der er brug for

Måske blev politikerne i nat inspireret af denne kronik, som Berlingske offentliggjorde onsdag eftermiddag. Her peger seks af landets mest respekterede økonomer på de eksorbitante initiativer, der er brug for: F.eks. en hjælpefond på 300 milliarder kr.

En økonomisk krise uden sidestykke

Hvor stor er den økonomiske krise, verden vil stå i efter coronaepidemien. Berlingskes Sara Sjølin og Henriette Hejlskov forsøger at indkredse det. Svaret er, at ingen har oplevet nogen lignende før.

Det store oliekollaps

Berlingskes økonomiredaktør Ulrik Bie skriver om kollapset i oliepriserne, der er faldet til det laveste niveau siden 2003 - og hvilke følger det vil få. En stor del af svaret skal findes i, hvem der blinker først på verdensmarkedet. Og hvem der går under.

Selv begravelser foregår ikke som før

Epidemien har ramt alle dele af menneskelivet. Selv de kirkelige handlinger er ikke som før. Sarah Iben Almbjerg og Mads Bager Ganderup fortæller om, at selv begravelser foregår på en anden måde end nogensinde før. Det gør det sværere at vise og håndtere sorgen.

Læge: Jeg er klar til at ofre mit liv for andres skyld

Coronaepidemien får stærke holdninger frem hos mange. Og selvopofrelse. Det sidste er dette debatindlæg et eksempel på. Det er skrevet af en 73-årig pensioneret praktiserende læge, der skriver at han er parat til ofre sit eget liv til coronaen, hvis det kan forhindre resten af samfundet og verden i at bryde sammen.

Da Michelle Hviids livsgrundlag pludselig forsvandt

Stine Hansen har interviewet forfatteren og foredragsholderen Michelle Hviid, som er en af de mange selvstændige og freelancere, der med ét slag har mistet nærmest alle indtægter. »Jeg prøver at lade være med at forestille mig fremtiden«, siger hun.